Enrique Olveralle Global Gastronomia -palkinto

Yhdennentoista kerran jaettu palkinto tekee kunniaa meksikolaiselle ruokakulttuurille.

Pujol-ravintolaa Meksiko Cityssä pitävälle Enrique Olveralle on myönnetty Global Gastronomia -palkinto. Olvera saa tunnustusta meksikolaisen keittiön uudistajana ja gastronomian kehittäjänä.

Olvera on nostanut sekä perinteisen meksikolaisen ruoan että rakastetun katuruoan uusiin ulottuvuuksiin, todetaan palkinnon perusteluissa. Hänen todetaan tuoneen meksikolaiseen ruokakulttuuriin vaatimattomuutta ja hienostuneisuutta. Olvera käyttää modernilla tavalla perinteisiä ruoanvalmistustapoja ja paikallisia raaka-aineita.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään New Yorkissa tänä syksynä.

Global Gastronomy Award 2017

2007 Ferran Adrià, ElBulli, Roses, Espanja

2008 Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago, USA

2009 Fergus Henderson, St. John, Lontoo, Englanti

2010 René Redzepi, Noma, Copenhagen, Tanska

2011 Alain Passard, l’Arpège, Pariisi, Ranska

2012 David Chang, Momofuko, New York, USA

2013 Gastón Acurio, Astrid y Gastón, Lima, Peru

2014 Massimo Bottura, Osteria Francescana, Modena, Italia

2015 Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre, Ruotsi

2016 Dan Barber, Blue Hill at Stone Barns, New York, USA

2017 Enrique Olvera, Pujol, Mexico City, Meksiko