Kirkuvan keltainen suosikki

Helsinkiläisen kantaravintolan keittiöpäällikkö arvioi valmistaneensa 125 000 Pollo Limonello -annosta kymmenessä vuodessa. Mikä on kanapastan suosion salaisuus?

Cafe Bar No. 9 eli tuttavallisemmin Ysibaari on toiminut jo 21 vuotta Helsingin Uudenmaankadulla. Keittiöpäällikkö Antti Toivola on työskennellyt yrityksen leivissä vuosikymmenen, ja sinä aikana asiakkaiden mieltymykset ovat tulleet tutuksi.

– Yleisin ruokatilaus on aina ollut ”yksi Pollo Limonello ja yksi Kanakorianteri”.

Ensimmäinen on raikkaan kermainen kanapasta ja jälkimmäinen mausteinen kasviskanawokki. Pollo Limonello, kuten lukemattomat muutkin ruokaklassikot, on syntynyt puolivahingossa Ysibaarin ensimmäisinä vuosina. Jääkaapissa sattui olemaan jogurttia, kanaa ja kurkumaa, joten niistä valmistettiin hätäpäissään annos. Loppu on historiaa.

Ysibaarin keittiössä valmistetaanPollo Limonello -kastiketta 17 litraa kerralla
ja 50 litraa viikossa.

– Annoksen suosio jaksaa kyllä ihmetyttää kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Se tekee kauppansa kaikenlaisille asiakkaille: lapsille ja aikuisille, miehille ja naisille. Se on houkuttelevan kirkkaan värinen, kermainen mutta samalla raikas, eikä siitä tulee pastaähkyä.

bar9.net

Pollo Limonello

400 g broilerin rintafileetä
400 g spagettia
50 g voita
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
0, 5 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
0,5 tl vastarouhittua mustapippuria
3 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2 dl kanalientä
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kermaa
parmesania maun mukaan

Esikeitä spagetti al denteksi. Leikkaa broileri suikaleiksi. Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Hienonna sipuli ja freesaa muutama minuutti. Lisää joukkoon sitten broileri­suikaleet, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, chilijauhe, pippurit, kurkuma ja suola. Freesaa vielä pari minuuttia. Mittaa sekaan kanaliemi, hunaja ja sitruunamehu. Anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää jogurtti ja kerma, anna kiehahtaa ja tarkista maku. Lisää spagetit sekaan ja anna niiden imaista hieman kastiketta.

Tilaa näytelehti