Maukasta kanasta ja pastasta

Kana- ja pastaruoat kuuluvat asiakkaiden kestosuosikkeihin. Näillä ohjeilla saat vaihtelua ruokalistaan.

Broilerilaksa

n. 4 annosta

n. 2 kg Atrian Kypsä Broilerin Paistileike

Maustetahna

100 g salottisipulia hienonnettuna

30 g valkosipulinkynttä murskattuna

10 g chiliä, siemenet poistettuna

40 g inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

40 g sitruunanruohoa, pieninä renkaina

40 g tuoretta korianteria

20 g öljyä

30 g punaista currytahnaa

8 dl kanalientä

2 dl kookosmaitoa

200 g riisinuudeleita keitettynä

200 g mung-ituja

4 oksaa thaibasilikaa

1 palko tuoretta chiliä viipaleina    

tuoretta korianteria koristeluun

2 limeä lohkoina

Yhdistä maustetahnan aineet ja jauha tahnaksi morttelissa tai yleiskoneen kutterikulhossa. Laita tahna kattilaan ja paahda tahnaa koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon currytahna ja paahda vielä kolme minuuttia. Lisää joukkoon liemi sekä kookosmaito ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Jaa nuudelit kulhoihin ja annostele joukkoon yrtit, idut, chili sekä esiläm­mitetyt broilerin paistileikeviipaleet. Kaada päälle kuuma laksaliemi ja koristele tuoreella korianterilla sekä limenlohkoilla.

 

Omenalla ja viherpippurilla ryyditetty broilerin fileehöystö

30 annosta, annoskoko 180 g

3 000 g Atria Perhetilan

3 kg Broilerin fileesuikale naturel

150 g sokeria

100 g valkoviinietikkaa

500 g omenamehua

50 g voita

300 g hienonnettua sipulia

400 g omenakuutioita noin 5x5 mm

1 500 g Atria 1 l kermakastike

45 g liemeen säilöttyjä viherpippureita

300 g kuohukermaa

40 g suolaa

30 g maissitärkkelystä

Ruskista broilerinsuikaleet kypsäksi pannulla tai yhdistelmäuunin kiertoilmatoiminnolla voidellussa 1/1 65 GN-vuoassa 210 asteessa 2x8 minuuttia välillä sekoittaen. Paahda sokeri kattilassa, lisää etikka ja omenamehu, keitä kokoon kunnes jäljellä on noin kolme desilitraa. Lisää kermakastike, kuohukerma ja pippurit.

Kuullota kevyesti ruskistetussa voissa sipulit ja omenat. Lisää kastikkeeseen. Lisää myös broilerinsuikaleet ja suola. Suurusta tarpeen mukaan maissitärkkelys-nestesuuruksella (suuruksen määrä riippuu fileesuikaleiden haudutusliemen määrästä). Anna hautua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Tarkista maku.

Vinkki! Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi riisiä ja maustettuja punajuurilohkoja.

Kasvislasagnette

Annosmäärä 18, annoskoko 300 g

0,850 kg Torino Kypsennettyä Soijarouhetta

2,000 l vettä

0,170 kg sipulikuutioita

0,050 kg kasvisliemijauhetta (vähäsuolainen)

0,150 kg vaaleaa kastiketiivistettä

0,700 kg tomaattimurskaa

0,160 kg tomaattipyreetä (suolaton)

0,625 kg isoja kasvissuikaleita

0,005 kg valkosipulimurskaa

0,004 kg pizzamaustetta

0,002 kg mustapippurirouhetta

0,700 l ruokakermaa (15 %)

0,008 kg suolaa

0,005 kg sokeria

0,650 kg Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa

0,150 kg juustoraastetta (mozzarella, 20 %)

Kuumenna soijarouhetta pakkauksessaan uunissa höyrykeittotoiminnolla hetken aikaa. Näin se pehmenee ja sulaa tasaisemmin kastikkeen joukkoon. Voit myös murustaa soijarouheen kylmänä kastikkeen joukkoon, näin kuumennusvaihe jää pois.

Mittaa pataan vesi, sipulikuutiot, kasvisliemijauhe ja kastiketiiviste. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Lisää kastikepohjaan tomaattimurska ja -pyree, kasvissuikaleet, mausteet ja soijarouhe. Anna hautua hetken.Lisää kasvirasvasekoite ja tarkista maku. Kastike saa olla voimakkaan makuista, pasta laimentaa makua.

Mittaa raaka pasta voideltuun GN 1/1-65 mm -vuokaan / 0,650 kg/vuoka. Kaada päälle kuuma kastike (noin 5 l/vuoka) ja sekoita hyvin. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Yhdistelmäpaista 150 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Ota vuoka uunista, kun lasagne on vielä löysää. Anna vetäytyä lämpökaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.

 

Kasvis-possuwokki

100 annosta, annoskoko 200 g

0,150 l Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

1,000 kg sipulikuutioita

0,070 kg currya

5,000 l vettä

2,000 kg pizzakastiketta

0,075 kg sokeria

0,200 kg kasvisliemijauhetta

0,250 kg maissitärkkelystä

0,025 kg garam masala mausteseosta

4,500 kg kypsiä porsaanlihasuikaleita

4,500 kg wokkivihanneksia (pakaste)

3,500 kg kiinankaalia

Lisäksi

Torino Täysjyvä Cappellia

Freesaa sipuli Sunnuntai Juoksevassa kippikattilassa. Lisää joukkoon curry ja hauduta hetken aikaa.

Lisää 2/3 vedestä, pizzakastike ja kasvisliemijauhe. Sekoita maissitärkkelys loppuun veteen ja lisää suurus pataan koko ajan sekoittaen.

Anna kiehahtaa ja lisää garam masala -mausteseos.

Lisää pataan porsaansuikaleliha ja vihannekset. Hauduta hetken aikaa.

Lisää viimeisenä noin yhden sentin viipaleiksi leikattu kiinankaali. Hauduta ja tarkista maku.

Tarjoile wokki keitetyn Torino Täysjyvä Cappellin kera.

Vinkki! Kokeile myös kanalla, naudanlihalla tai kasviproteiineilla.

 

Proteiinipasta-juuresvuoka

20 annosta

0,7 kg Myllyn Paras Amorini-proteiinipastaa

0,3 kg sipulikuutioita, tuore tai pakaste (tai purjoviipale)

0,3 kg paprikasuikaleita, tuore tai pakaste

1,0 kg isoja juureskuutioita, pakaste (lanttu, porkkana ja keltainen porkkana)

0,7 kg voipapuja, säilykeMakuliemi

1,3 kg tomaattimurskaa

1,0 l vettä

0,5 l ruokakermaa 10 % tai 14 % (tai kookoskermaa)

0,05 kg kasvisliemijauhetta tai -fondia

0,002 kg oreganoa

0,001 kg juustokuminaa, jauhettu

0,002 kg mustapippurirouhetta

0,001 kg chilijauhetta (suolaa/sokeria)

0,05 kg maissitärkkelystä

Pinnalle

0,07 kg paahdettua sipulirouhetta

Mittaa raaka pasta vuokaspraylla voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan (0,7 kg/vuoka). Sekoita joukkoon sipuli, paprikasuikale, juureskuutiot, huuh­deltu ja valutettu voipapu.

Soseuta sauvasekoittimella makuliemen ainekset keskenään: tomaattimurska, vesi, ruokakerma, kasvisliemi, mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista maku.

Kaada liemi vuokaan, sekoita ja ripottele vuoan pinnalle sipulirouhe. Paista yhdistelmäuunissa 160 asteessa 60 %-höyryssä noin 45 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Vaihda ruokakerma kookos- tai kaurakermaan, niin saat pastavuoasta vegaanisen. Lihaversion saat vaihtamalla voipavun kinkkusuikaleeseen tai kypsään jauhelihaan.

Penne-pastaa, parsaa ja katkarapuja

10 annosta, annoskoko 335 g

800 g Barilla-pennepastaa

1 kg tuoretta vihreää parsaa

1 kg kuorittuja katkarapuja

4 valkosipulinkynttä

100 g vesikrassia

40 g punaista chiliä

1/2 dl sitruunamehua

1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi

oliiviöljyä paistamiseen

sormisuolaa (Maldon)

mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

Pecorino-juustoa 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori parsat ja leikkaa varren alaosasta noin kaksi senttiä pois. Leikkaa parsat vinoiksi viipaleiksi.

Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.

Kuullota chiliä, valkosipulia ja parsapaloja pannulla oliiviöljyssä, kunnes parsat hieman pehmenevät, mutta ovat vielä al dente. Kääntele joukkoon ravut, sitruunamehu ja oliiviöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla.Lisää pannulle keitetty pasta ja viimeistele annos vesikrassilla juuri ennen tarjoilua.

 

Broileri-pinaattilasagne

18 annosta, annoskoko 325 g

2 000 g Atrian Kypsä Broilerin Jauheliha

100 g kuorittua selleriä

200 g kuorittua porkkanaa

100 g kuorittua palsternakkaa

200 g kuorittua sipulia

30 g kuorittuja valkosipulinkynsiä

2 000 g tomaattimurskaa

30 g suolaa

1 g laakerinlehtiä (5 kpl)

3 g kuivattua timjamia

4 g rouhittua mustapippuria

Bechamel

120 g voita

120 g vehnäjauhoja

1 000 g täysmaitoa

450 g pakastettua, hienonnettua pinaattia

20 g suolaa

200 g juustoraastetta

120 g kananmunaa (2 kpl)

500 g lasagnelevyjä

Raasta tai aja kutterilla selleri, porkkana, sipuli, palsternakka ja valkosipulit karkeaksi rouheeksi. Kuullota padassa juureksia, lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta ja lisää jauheliha, keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30 minuuttia kunnes seos on puuromaista.

Bechamel

Sulata voi padassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä sekoittaen kaksi minuuttia. Lisää maito ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Lisää suola ja pinaatti, kiehauta ja sekoita munat joukkoon.

Voitele 1/1 65 GN-vuoka ja laita noin 1/3 osa bechamelista pohjalle. Aseta lasagnelevyt kastikkeen päälle ja levitä kerros broileribolognaisea sekä hieman bechamelia seuraavaan kerrokseen. Toista kertaalleen ja aseta päällimmäiseksi kerrokseksi loput bechamelistä sekä ripottele juustoraaste päälle. Paista yhdistelmäuunin kiertoilmatoiminnolla 175 asteessa 30 minuuttia.

Huom! Tarjoa välillä perinteisen jauhelihalasagnen tilalla broilerilla ja pinaatilla täytettyä versiota.

 

Broileriseljanka yrttismetanalla

35 annosta, annoskoko 420 g

2 400 g Atria 2 x 2,5 kg Kypsä Broilerin fileekuutio pakaste

600 g sipulikuutioita

1 000 g porkkanakuutioita 10x10 mm

600 g palsternakkakuutioita 10x10 mm

400 g varsiselleriä 5 mm siivuina

80 g hienonnettua valkosipulia

600 g tomaattipyreetä

1 600 g tomaattimurskaa

6 000 g kanalientä

4 g laakerinlehtiä

8 g rouhittua mustapippuria

600 g venäläisiä suolakurkkuja 10x10 mm kuutioina

400 g oliivirenkaita

Yrttismetana

1 200 g smetanaa

80 g tuoretta persiljaa

60 g tuoretta rakuunaa

Kuumenna pata, lisää tilkka öljyä, kuullota sipulit, juurekset ja varsiselleri. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi sekä mausteet. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää broilerikuutiot, suolakurkut ja oliivit. Keitä vielä noin 10 minuuttia ja anna hautua ennen tarjoilua mielellään tunti. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita ne smetanan kera. Tarjoile yrttismetana keiton lisäkkeenä.

 

Broilerinpaistisärä ja sipulin kera paistettua ohraa

20 annosta, annoskoko 350 g

3 000 g Atria n. 3 kg Miedosti suolattu Broilerin reisipala luulla n. 150 g

400 g kuorittua lanttua

500 g kuorittua porkkanaa

400 g kuorittua palsternakkaa

400 g kuorittua sipulia

1 800 g kanalientä

6 g kokonaisia maustepippureita

2 g laakerinlehtiä

6 g kokonaisia valkopippureita

Ohralisäke

1 000 g kokonaisia ohrasuurimoita

250 g voita

500 g hienonnettua sipulia        

vettä             

suolaa

Pilko juurekset noin 3x3 cm kuutioiksi, lohko sipulit. Aseta juurekset ja broilerinpalat voideltuun 1/1 65 GN-vuokaan. Paahda yhdistelmäuunin kiertoilmatoiminnolla 215 asteessa kahdeksan minuuttia. Kääntele ja paahda vielä viisi minuuttia. Painele lihat ja juurekset tiiviiksi, lisää mausteet ja kanaliemi. Hauduta yhdistelmäuunin yhdistelmätoiminnolla 120 asteessa 1,5 tuntia. Tarkista maku.

Lisäke

Keitä ohrasuurimoita väljässä, suolalla maustetussa vedessä noin 34 minuuttia. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua kuivaksi. Ruskista hienonnettu sipuli voissa. Sekoita 1/1 65 GN-vuoassa sipulit ja kypsä ohra. Kuumenna uunissa yhdistelmäuunin yhdistelmätoiminnolla 140 asteessa 10 minuuttia. Sekoita kertaalleen kypsentämisen aikana. Siivilöi mahdollisesti ylijäänyt haudutusliemi talteen myöhempää käyttöä varten.

 

Tilaa näytelehti