Kotimaiset pienpanimot CoolHead Brew, Maku Brewing, Pyynikin käsityöläispanimo ja Fat Lizard Brewing Co. ovat yhdistäneet voimansa ja lanseeraavat nyt yhteisen CAN CAN Pale Ale -oluen, joka on saatavilla vain tölkistä. Panimoiden mukaan tähän on selkeä syy. Tölkki on paitsi ympäristötietoisen oluen ystävän valinta, mutta myös pakkausmuoto, jossa olut säilyy parhaiten.

Kunnianhimoisten pienpanimoiden mahdollisuudet uudistaa tuotantoaan muuttuivat, kun kanadalainen Cask ja yhdysvaltalainen Wild Goose toivat viimein markkinoille järkevänhintaisia ja -kokoisia tölkityslaitteita pienempienkin ammattilaistalojen tarpeisiin.

Tölkin edut ovat kaikkien neljän pienpanimon edustajan mielestä kiistattomat. Tölkin kierrätys on huomattavasti helpompaa ja tuotantoketjun jalanjälki pienenee, kun esimerkiksi tölkkien kuljettaminen tuottaa noin 35 prosenttia vähemmän päästöjä verrattuna lasipulloihin.

Panimot muistuttavat, että ravintoloiden tarve hankkia jäähdytettävää tilaa tuotteille vähenee, unohtamatta myöskään sitä miten paljon vähemmän energiaa joudutaan käyttämään tölkin jäähdyttämiseen, kun turhaa massaa ei tarvitse kylmentää.

Yhdysvalloissa jopa omanlaisella lasipullollaan ulkoista brändiään rakentaneet Lagunitas ja Anchor Brewing ovat ottaneet tölkin klassikkopullonsa rinnalle. Pakatun oluen vihollisia ovat varsinkin happi ja UV-säteily, joten tölkki tarjoaa ylivertaisen suojan molempia vastaan. Säilyvyysero korostuu varsinkin voimakkaasti humaloiduissa oluissa.