Kesäkuussa järjestettävän Taste of Helsinki- festivaalin osallistuvien ravintoloiden menut on nyt julkistettu. Mukana tapahtumassa on kymmenen ravintolaa ja asiakkailla valittavanaan 39 ruoka-annosta. Edellisistä vuosista poiketen ravintolat tarjoavat nyt myös oman nimikkoannoksensa, jossa he voivat käyttää kalliimpia raaka-aineita.

Ask

Hiillostettua Luomu Salaattia Ahlbergiltä, Muikunmätiä & Ruohosipulia (6 mk)

Luomu Porsasta Skogsjö Grisiltä, Palsternakkaa & Sinappia (6 mk)

Luomu Seljankukkakreemiä & Kesän Punaiset Marjat (5 mk)

Nimikkoannos

Luomu Sientä & Riisiä "Askin Legendaarinen Metsä" (v) (9 mk)

Bistro O mat


Ginigraavattua lohta, luomujuuressipsejä ja pikkelöityä sinapinsiementä (6 mk)

Haukiburgeri Vol.2 (6 mk)

Lehtikuohu-sabayon, mansikkasalaattia ja lakritsimarenkia (5 mk)

Nimikkoannos

Grillattuja jättikatkarapuja, vuohenjuustoa, salaattia ja grillattua valkosipulileipää (9 mk)


Gin cured salmon with organic root vegetable crisps and pickled mustard seeds (6 mk)

Pike burger Vol.2  (6 mk)

”Lehtikuohu” sabayon with strawberry salad and liquorice meringue (5 mk)

Grön


Fermentoitua tattaririeskaa, ruskistettua voita, peruna salaattia ja lipstikkaa (6 mk)

Grillattua ja karamellisoitua kesäsipulia, suolattua porsasta, vehnää ja

savustettua luuydinkastiketta (6 mk)

Kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, kuusenkerkkäkinuskia ja ruista (5 mk)

Nimikkoannos

Raakakypsennettyä nautaa, litulaukkaa, kevätkaalia ja etikoitua hapankermaa (10 mk)

Hella & Huone


“Roskakala” Roskakalakroketti, hernekeittoa, piparjuurikreemiä ja versosalaattia (6 mk)

“Sikala” Glaseerattua porsaanniskaa ja rapeaa korvaa, savusitruunalientä ja nokkosta (6 mk)

“Herukkapensas” Herukanlehtivaahtoa, paahdettua valkosuklaata ja hapankermajäätelöä (5 mk)

Nimikkoannos

“Lapinkobe” Kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää- talon mallasleipää ja ruskeaa voita" (10 mk)

Kolmon3n


Haukea Lag3r-taikinassa (tempura) ja mummonkurkkuja (5 mk)

Kirsikkasavustettua häränkylkeä, perunaa ja punasipulia (6 mk)

Kesäinen Kolmos3n sekamelska (6 mk)

Nimikkoannos

Punajuuri-kyssäkaali avoburgeri (8 mk)

 

Muru


Parmesan risottoa, helix-etanoita ja persiljalientä (6 mk)

Kani-kroketti ja dijonnaise (6 mk)

Vaalea gazpacho, rapeaa salaattia ja paahdettua mantelia (v) (5 mk)

Nimikkoannos

Charcuterie: Murun artesaani leikkeleitä ja pikkeli lajitelma (10 mk)

Pastor


Ceviche De La Remolacha - Paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta, cashewpähkinää (v) (6 mk)

Chipirones - Rapeiksi paistettuja pieniä mustekaloja, aiolia, fermentoitua chiliä, kevätsipulia ja chiliä (6 mk)

Leche Frita - Kookoksella ja yuzulla maustettua “rapeaa maitoa”, litsiä (5 mk)

Nimikkoannos

Pluma à la Pastor - Grillattua porsaan plumaa, maissisalsaa, chimichurria ja rapeaa maissia (7 mk)

Sinne


Gazpacho "Virgin Mary" ja tomaattisalsa (v) -6mk

Paahdettua lohta, avokadokreemiä ja retiisiä -6mk

Haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja jogurttimoussea -5mk

Nimikkoannos

Sinnen BBQ-kanaa, hernettä ja minttua -8mk

Toca


Kirjolohta, tilliä ja herneitä -6mk

Ahvenanmaan karitsaa, munakoisoa ja valkosipulia -6mk

Maitosuklaavanukas, kaakaocrumble, minttu-jogurttisorbettia ja mansikkaa -5mk

Nimikkoannos

Arancini ja pesto (v) -6mk

Restaruant Ö


Suolakuoressa kypsennettyä luomuselleriä, karamellisoitua voita, herakastiketta ja

sellerin lehtiä (v) (6 mk)

Raparperihilloke, suolaheinää ja kuusenkerkkää sekä tattarikrumblea (6 mk)

Nimikkoannos

Suolattua hirvenlihaa saarenmaalta, mustavalkosipulikastiketta, villivalkosipulin versoja ja jäkälää (8 mk)

tasteofhelsinki.fi/#page-11