Aromi

Ruoka- ja juomabisneksen ammattilaisten oma lehti

Hel Yes!

HEL YES! pop up- keittiö on auki

Pakkohan sinne oli mennä katsomaan, että mistä lehdistö on puhissut koko syksyn. Paikkahan oli pystyssä ensin Lontoossa ja rantautui taputusten saattamana tänne Helsinkiin.

Kysehän on siis Suomen Lontoon instituutin toimesta toteutetusta HEL YES!- tapahtumasta, joka oli yksi London Design Festival 2010:n puhutuimmista tapahtumista. Lontoossa HEL YES! promotoi suomalaista kulttuuria designin ja ruuan kautta. Helsingissä tarkoituksena on ollut esitellä konsepti sellaisena kuin se Lontoossa nähtiin.

Helsingin Kalasatamassa 22.1-5.2. pystytetyssä HEL YES -keittiössä ruokaa ja elämyksiä tarjoavat Ravintola Kuurnan ja Atelje Finnen ravintoloitsijat Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen, muina toimijoina mm. Klaus Haapaniemi ja Mia Wallenius. Erikoista Suomen oloihin on se, että yllätysmenu tarjoillaan kaikille samanaikaisesti. Ravintolan vieraat istuvat yhdessä usean hengen pöydissä, ja osa ruuista tarjoillaan ja jaetaan kaikille yhteisiltä, isoilta astioilta.

Tuulen ja tuiskun läpi taivallettiin siis metropysäkiltä Kalasataman teollisuusalueelle. Oliko sitten vaivan väärti?

No oli. Tunnelma hämyinen ja kiva, sisustus moderni ja hämyisen tyylikäs. Palvelu täynnä olevassa paikassa vaivattoman nopeata ja ystävällistä. Ruoka hyvää ja ISOT annokset (tämä erityinen ilonaihe tässä niukkuuden maailmassa).

Tiistaina kun kävimme, menu oli seuraava: Samettista made-sellerikeitto mädillä, unelman mureaa lampaankoipea lipstikalla, paahdettuja vihanneksia ja kanelisen-kermaisen-suolaista janssoninkiusausta. Vaahtoisan makeaa vispipuuroa. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta ei ollut sitä, vaan ihanuutta.

Kaikki tarjoiluastiat olivat Iittalan, poikkeuksena pisti silmää vanhat lautaset, joita oli kerätty konseptia rakentaessa. Itse valitsin oman istumapaikkani pöydästämme nimenomaan niin, että sain pöydän ainoan vanhan, kukkakuvioisen lautasen.

Mielenkiintoinen ilmiö nämä pop up- paikat. Tässäkin tehtiin ratkaisuja jotka tavallisesti kuulostaisivat jokaisen suomalaisen ravintolassa kävijän kauhulta: Istutaan yhdessä tuntemattomien kanssa isoissa pöydissä. Ruokaa ei valita itse, on yksi menu ja sillä sipuli. Ja kaiken kukkuraksi, osa ruuista tarjoillaan vadeilta ja padoista, joten jaat ruuan tuntemattomien kanssa. Kukaan ei perustaisi jatkuvaa ravintolaa tällä konseptilla. Mutta kun kysymyksessä on rajoitetun ajan olemassa oleva paikka, kauhuista tulee elämys.

On virkistävää syödä niin, että et pääse vaikuttamaan oman ruokasi valintaan. Ja on kiva jutella tuntemattomien kanssa ruuasta.

Suosittelen.

Aniko Lehtinen

  • Aniko Lehtinen
  • Kirjoittaja on panimoalalla työskentelevä ruoka- ja juoma-asiantuntija, joka rakastaa hyvää ruokaa, juomaa ja ravintoloissa hengausta vapaa-aikanaan.

Vastaus kohteessa HEL YES! pop up- keittiö on auki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *-merkillä.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <strong> <em>