Aromi

Ruoka- ja juomabisneksen ammattilaisten oma lehti

Vaasan Kalatukku Eriksson Unilever Food Solutions Atria Barilla KesPro Heino Lapin Kulta Katrin Saga Arla IsoMitta Paulig

Mikä on PRO?

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 12 eri sarjassa, huomioiden eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

PRO tunnustuspalkintojen saajia ehdottavat työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Äänimäärät ehdokkaiden takana ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Koulutodistuksia ei kysellä tai näyttökokeita järjestetä. Palkittavan tärkein ominaisuus on asenne. Etsimme osaavia, energisiä, aurinkoisia ja esimerkillisiä huippuyksilöitä, joiden kanssa työskentely kiireessäkin on nautinto.

Tutustu sarjojen määritelmiin ja valitse mikä sopii parhaiten omalle ehdokkaallesi. PRO-tunnustuspalkinnon saajia saa ehdottaa vaikka jokaiseen sarjaan.

Kiitos hyvästä työstä on arvokas asia, varsinkin kun se tulee alan sisältä; omilta kollegoilta, esimiehiltä, yhteistyökumppaneilta tai työtiimeiltä!

Usein kysyttyä

Kuinka voin ehdottaa työtoveriani?
Osoitteesta www.aromilehti.fi/pro/ehdota löytyvän lomakkeen avulla. Mieti valmiiksi perustelut, miksi juuri sinun ehdokkaasi on palkinnon arvoinen.
Voinko ehdottaa itseäni PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi?
PRO ei ole kilpailu, joten itseään ei voi ilmoittaa mukaan. PRO on tunnustuspalkinto ja siksi jo ehdotetuksi tuleminen on kunnia-asia.
Voiko ehdokkaaksi ilmoittaa ihmistä, joka ei ole vakituisessa työsuhteessa?
Kyllä voi, sillä horeca-alalla on paljon erilaisia työsuhteita ja käytetään paljon vuokratyövoimaa. Tärkeintä on, että ehdotettu henkilö saa toimeentulonsa horeca-alalta.
Onko ehdottajan pakko olla esimies?
Ei ole. Ehdottaa voi kuka tahansa työkaveri, tuttu, asiakas tai yhteistyökumppani.
Työmme on tiimityötä, voimmeko ehdottaa työryhmää ettei yhtä nostettaisi ylitse muiden?
Alalla tarvitaan kaikkia tekijöitä, mutta PRO-tunnustuspalkinnon saaja on yrittäjä-sarjaa lukuun ottamatta aina yksi henkilö. Työntekijän huomioiminen nostaa koko tiimin.
Mitä ehdottaminen maksaa?
Ehdottaminen, ehdokkuus tai voitto eivät maksa mitään.
Kuka maksaa monen sadan kilometrin matkakulut?
Maksamme PRO-finalistien matka- ja majoituskulut. PRO-gaala järjestetään Helsingin ydinkeskustassa, joten ulkopaikkakuntalaistenkin on helppo tulla paikalle.
Mihin PRO-tunnustupalkinto sitoo?
Antamaan Aromi-lehden PRO-numeroon haastattelun heti palkinnonjaon jälkeen. Sarjan nimikkosponsori neuvottelee mielellään yhteistyöstä PRO-vuoden aikana. Toivomme voittajan suhtautuvan aktiivisesti ja positiivisella mielellä sponsorin toiveisiin.
Miten finalistit valitaan?
Hyvät perustelut ovat kaiken lähtökohta. Muutenhan suuret työpaikat helposti veisivät kaikki paikat.
Kuka valitsee finalistit?
Ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva esivalintaraati valitsee finalistit.
Päättääkö sponsori PRO-tunnustuspalkinnon saajan?
Ei päätä vaan tuomaristo, joka koostuu laajasti horeca-alan eri osaajista. Jokainen tuomari antaa äänensä itsenäisesti. Tarkka äänimäärä ja äänten jakautuminen on tiedossa ennen gaalaa vain kahdella ääntenlaskijalla.
Mitä finalistit saavat palkinnoksi?
Jokainen PRO-finalisti palkitaan diplomilla ja PRO-tunnustupalkinnon saaja saa lisäksi upean patsaan omakseen. Lisäksi sponsorit ojentavat mystiset kirjekuoret ehdokkaille.
Onko ehdokkuus salainen?
Jokainen henkilö voi kertoa ehdokkuudestaan kenelle haluaa. PRO-ehdokkaat julkaistaan joulukuussa ilmestyvässä Aromissa sekä osoitteessa aromilehti.fi.