Tukikummit-säätiö kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, jotka ovat vaarassa pudota poisharrastuksista ja kaveriporukoista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Keräystilille tulevat varat menevät sataprosenttisesti lyhentämättöminä perille.

– Ravintoloissa puhutaan usein vastuullisuudesta, onko kala tai liha vihreältä listalta tai viini luomua vai ei. Nämä asiat ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on avata silmät ympärillä oleville ihmisille, Samuil Angelov Murusta toteaa.

Onnistuneen tapahtuman innoittamana ravintoloitsija Angelov päätti haastaa myös muut ravintoloitsijat järjestämään tempauksia Tukikummit-säätiön hyväksi. Ensimmäisenä haasteen vastaanotti ravintoloitsija Ilja Björs Ravintola Juuresta.

– Meille oli äärettömän yksiselitteistä ottaa haaste vastaan. Vakavien asioiden ja omalta osalta vastuunkantamisen ei tarvitse merkitä vakavuutta. Hyvää voi tehdä myös pitämällä hauskaa. Katsotaan, mitä se meidän kohdallamme tarkoittaa.

Ravintola Murun tempauksessa henkilökunta pukeutui lainavaatteisiin. Esimerkiksi Murun palkittu sommelier Taneli Lehtonen pukeutui kokkitakkiin ja sommitteli annokset valmiiksi asiakkaille. Tarjoilusta pitivät huolen Murun kokit keittiömestari Turo Väärtin johdolla. Murulaiset ovat mielellään mukana tällaisissa tempauksissa; hyväntekeväisyyslounaalla he työskentelivät ilmaiseksi.

– Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaiseksi nuorten hyväksi. Olemme todella iloisia Murun lahjoituksesta sekä heidän haasteestaan 10-vuotiaanTukikummit-säätiön juhlavuonna. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaanomanlaisella tempauksellaan, sanoo Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen Johanna Arantola-Hattab.