Kulinaristinen kalenteri täydentyy, kun ensi vuonna järjestään ensimmäistä kertaa Jäätelö- ja suklaakarnevaali.

Kaikenikäisille kävijöille suunnatussa tapahtumassa tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja maistellaan jäätelöä sekä suklaata saman katon alla. Karnevaaleilla valitaan vuoden jäätelö ja suklaa sekä keskustellaan muun muassa herkkujen valmistustavoista ja raaka-aineiden alkuperästä. Yleisö pääsee  tekemään itse jäätelöä ja kokeilemaan uusia reseptejä. 

– Olemme kiertäneet tapahtumissa ympäri maailmaa ja haluamme tuoda Suomeen aivan uudenlaisen tapahtumakonseptin. Karnevaali tulee olemaan tyylikäs, mutta samaan aikaan hauska ja leikkisä tapahtuma,  kuvailee tapahtuman järjestäjä Tommi Harju, myös Pohjoismaiden suurinta kahvifestivaalia Helsinki Coffee Festivalia järjestävästä Showmastersista.

Tapahtumilta vaaditaan Harjun mukaan yhä enemmän elämyksellisyyttä, ja Suomi on yksi tapahtumien edelläkävijämaa. 

– Elämyksen lisäksi tapahtumilta odotetaan sisältöä ja osallistavuutta. Karnevaaleilla pääsee itse kokeilemaan esimerkiksi jäätelön valmistusta ja loihtimaan herkkuja eri resepteillä ammattilaisten opastuksessa. Tapahtumassa voi maistella eri jäätelöitä ja suklaita ja valita kesän 2018 omat suosikkiherkut, Harju kertoo. 

Yleisö äänestää vuoden jäätelön ja suklaan. Myös asiantuntijaraati valitsee oman suosikkinsa eri kategorioissa. Ohjelmassa on keskustelua sokerista, kaakaosta sekä eri tavoista valmistaa jäätelöä.

Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään 28.-29. huhtikuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.