Ahkera maistelija voi kartuttaa melkoisesti kokemustensa määrää Viini ja Ruoka -tapahtumassa. Maisteltavana on lähes 700 eri viiniä.

Tapahtumassa on mukana yli 120 näytteilleasettajaa,  joista 30 on viinimaahantuojia. Mukana on paljon viinejä, jotka eivät ole Suomessa myynnissä.

Viinejä pääsee maistamaan myös 11 tastingeissa, jotka järjestetään luentosalissa tapahtuman alueella. Tastingit vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Euroopan viinitarhoilla viinirypäleiden sadonkorjuuaika on päättymässä ja sen kunniaksi Viini ja Ruoka -tapahtumassa järjestetään rypäleenpoljennan SM-kilpailut. Kilpailussa on mukana neljä kahden hengen joukkuetta: julkkisjoukkueessa polkevat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff, ravintola-ammattilaisten joukkueessa Samuil Angelov ja Timo ”Lintsi” Linnamäki ja puolustavina suomenmestareina Kalle Naatula ja Jari Koiksniemi. Neljäs joukkue on Viini-lehden lukijoiden joukkue. 

Tapahtuman Street food -kadulta voi ostaa annoksia yhdeksän ravintolan valikoimista. Ruokarekan tapahtumaan ajavat muun muassa Naughty Brgr, Street Gastro, Levant, Quickies Street diner ja Tortilla Company. Ravintoloiden valikoimissa on 60 erilaista annosta.

Ruokaosastolta viinien seuraksi löytyy muun muassa juustoja, lihaa, suklaata, aasialaisia elintarvikkeita ja erikoisherkkuja.

Viini ja Ruoka järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 26.–29. lokakuuta. Rypäleenpoljennan SM-kilpailut käydään  26. lokakuuta kello 17.