Aamiaisella on väriä

Maistuisiko soba-nuudeli, entä kevätkääryle makean chilikastikkeen kera? Suomi kansainvälistyy, samoin hotellien aamiaistarjonta.

Blondi lopetteli työviikkoa Cumuluksen uudistuneella aamiaisella Helsingin Meilahdessa. Lehdistötiedotteessa kerrottiin, että kaikissa Cumulus-hotelleissa tarjoillaan ”vastaleivottua rapeakuorista patonkia, suussasulavia korvapuusteja ja herkullinen leipävalikoima. Leivän päällä maistuvat laadukkaat ja huolella valitut juustot ja leikkeleet. Nauti luomupuuroa sesongin marjojen kera tai valitse perinteinen karjalanpiirakka munavoilla. Rahkabaarissa voit koota mieleisesi annoksen lisukkeineen tai nauti raikas suosikkiherkkumme frozen youghurt.”


Kutsu lupasi paljon. Lupaukset myös täytettiin valtaosin.

Jotain uutta

Tarjonnasta puuttui onneksi Blondin muutama vuosi sitten Aromin blogissa syvästi inhoama vaaleanvihertävänkeltainen munamassa, jota kokkeliksikin kutsutaan. Sen sijaan tarjolla oli seitsemän minuutin munia ja aamiaisen epäonnistunein tuote, hieman vanhaksi mennyt munavoi. Se korvattiin tuoreella asiasta kauniisti huomautettuamme.

Kolme vuotta sitten peräänkuulutin hotelliaamiaisille tuoretta marjaa. Vuonna 2016 Cumulus toteutti tämän toiveen hyvin; sesongin marjoista mustaherukka ja mustikka olivat edustettuna monessakin herkussa: smoothiessa, sellaisenaan ja makuvedessä. Hedelmäsalaatti korvasi tuoreet hedelmät, mutta sitä sai nauttia frozen youghurtin kanssa. Nam! Aamiaisen aatelia.

Aiemmassa blogissa peräänkuulutin lisäksi pientuottajien juustoja ja paikallisia leipiä. Tältä osin lehdistötiedotteen lupaus lunastettiin hyvin, joskin sana raakapakaste taisi leijua ilmassa. Croissantit olivat silti herkullisia, korvapuustit eivät niinkään.

Jotain lainattua

Se mistä lehdistötiedote ei hassua kyllä maininnut, oli aamiaisen aasialainen vivahde. Maailmalla matkatessaan Blondi nautiskelee aamiaisilla dumplingeista, nuudeleista ja riisistä, ja nyt Cumuluksessakin on siihen oiva mahdollisuus. Kun omat nuudelinsa saa kerätä vielä kauniisiin Muurlan astioihin, on aamiaisella totisesti väriä!

Uudenkarhean hotellin kalustus hiveli muutenkin silmää. Oli Muumia, punapintaista valurauta Opa-kasaria ja pataa, hauskoja lamppuja ja mietittyjä väriyhdistelmiä. Niukkaeleisen skandinaavinen sisutus oli toteutettu siten, ettei tilassa kuitenkaan kaikunut.

Mutta vielä yksi toive, kahvi! Luksus on kaukana, kun jonottaa kahviautomaatille. Miten olisi pienet kahvipannut, jotka kiikutettaisiin pöytiin, kuten joskus on tapana? Henkilökuntaa kun aamiaisserviisissä oli ilahduttavan paljon. Pisteet siitä!

Opetan Haaga-Helia amk:ssa viestintää restonomeille. Tämän blogin opetus voisi olla, että tiedotekin on palvelulupaus, joka täytyy lunastaa. Cumulus läpäisi testin hyvin arvosanoin.