Maarianhaminassa rakennetaan kesäkuun 9. päivänä maailman pisin piknikpöytä. Tapahtuma on osa Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Ennätys on tarkoitus saada Guinnesin ennätystenkirjaan teemalla: Longest Line of Picnic Tables. Tähän mennessä pisin picnicpöytä katettiin 20. lokakuuta 2019 Malabe Cityssä Sri Lankassa. Sillä oli pituutta 1 002,44 metriä.

Pöydät sijoitetaan Ahvenanmaan itsehallintorakennuksen Itäsataman puolella olevalle Itäväylälle, jonka pituus on 1,6 kilometriä.

– Tapahtuma toimii Ahvenanmaan Itsehallinnon satavuotisjuhlavuoden kick-off yleisötapahtumana, juhlavuoden projektipäällikkö Tiina Björklund kertoo.

– Järjestimme hankkeesta tarjouskilpailun, jonka voitti paikallinen tapahtumajärjestäjä Mariepark, joka on jo 25 vuoden ajan järjestänyt rocktapahtuma Rockoffin Ahvenanmaalla. Järjestämme siis tapahtuman yhdessä heidän kanssaan.

Virallinen juhlavuosi on 2022, mutta juhlallisuudet käynnistetään jo 9. kesäkuuta 2021. Juhlien aikana järjestetään monia muitakin mielenkiintoisia ruoka- ja juomatapahtumia, kuten Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlat, Joulumarkkinat ja kesämessut. Juhlavuoden aikana on mahdollisuus tutustua paikallisten ravintoloiden, maatilojen sekä tuotantolaitosten toimintaan ja tuotteisiin.