Keittiöpäällikkö Kari Aihinen on työskennellyt Savoyssa nyt jo kymmenen vuotta, ja kertoo, että jotakin uutta oli jo aika keksiä.
– Vaihtoehtoina olivat kokonaan yrittäjäksi lähteminen, toisen leipiin siirtyminen tai Royalin leivissä pysyminen. Tässä tavallaan yhdistyvät sekä ensimmäinen että viimeinen vaihtoehto.
Royal Ravintolat on testannut ravintoloitsijamallia jo The Cockissa, jossa ravintoloitsijana toimii Richard McCormick.
– Haluamme olla Suomen intohimoisin ravintolaryhmä ja se tuntuu toimivan tällä ravintoloitsija-osakasmallilla hienosti. Avainhenkilöt ovat mukana yrittäjäasenteella, sanoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.
Kaupungin paras sijainti
Aihinen ei vielä paljasta uuden ravintolan nimeä eikä konseptiakaan kovin tarkkaan, mutta pelkkä kalaravintola siitä ainakaan ei ole tulossa. Tarkoitus on purkaa koko vanha keittiö kokonaan ja rakentaa tilaan moderni avokeittiö.
– Rakennus on suojeltu, joten mitä tahansa siellä ei saa tehdä. Siksi avaamisaika on vielä täsmentymätön, mutta huhtikuu meillä on tähtäimessä.
Ravintolan tyylistä Aihinen kertoo, että vaikka hän on kaikki Helsingin-vuotensa työskennellyt fine diningin parissa, ei uudesta ravintolasta ole tarkoitus tehdä liian hienoa.
– Siellä voi tilata yhtä lailla pihvin ja tuopin olutta kuin nauttia viiden ruokalajin menukokonaisuudenkin. Ja jos saamme lennätettyä Göteborgista tuoretta merianturaa, niin miksi emme sitä tarjoaisi.
Naapurissa sijaitsevan Olon tyylisiin pitkiin menukokonaisuuksiin Aihinen ei ole lähtemässä, mutta annokset tuodaan kuitenkin pöytiintarjoiltuina.
Lisää vastuuta nuoremmille
Osasyynä Aihisen siirtoon on halu antaa vastuullisempia tehtäviä nuoremmille kokeille.