Vuodenajat ovat meille itsestään selvä rikkaus. Kurjat kelit ja pimeys antavat luvan nautiskeluun. Kevät tuo valon ja lupauksen uudistumisesta. Kesällä ladataan akkuja ja iloitaan. Syksyllä paiskitaan töitä ja kerätään kesän sato talteen. Ja kunnon talvi on se odotettu ihme. Jokainen kausi tuottaa omat jupinat ja seuraavaa aina jo odotetaan.

Maailmalta palattua näkö monesti kirkastuu ja oma maa maistuu makeimmalta.

Meille on annettu harvinaista hyvää isolla lapiolla. Raaka-aineemme ovat laadukkaita ja puhtaita. Jos jotain uupuu, saamme maailmalta ympäri vuoden kaiken mitä keksimme haluta. Kaupat, ravintolat ja palvelut on käytettävissä läpi vuorokauden. Ihmiset ovat lähtökohtaisesti rehellisiä, aitoja ja tekevät parhaansa. Ilma on puhdas ja luonto lähellä. Osaamme olla luonnossa ja hyödyntää sen antimia. Meillä on taito tehdä alkuperäisistä raaka-aineista ruokamme.

Luonnon vetovoima viettelee meidät kerta toisensa jälkeen kalavesille, riistametsälle ja marjojen sekä sienten poimintaan. Kaupungin pölyt karistetaan viikonlopun ja loman koittaessa. Vaikka maailmankansalaisia haluaisimme ollakin, asuu aito alkukantaisuus meissä edelleen. Omavaraiseksi ei kenenkään ole pakko heittäytyä. Lähellä tuotettua, luonnonmukaisesti kasvatettua tai alkuperältään jäljitettäviä raaka-aineita on aina saatavilla.

Ja aitous on parasta! Meistä jokaisella on valtava määrä tietoa ja taitoa sekä tästä maasta että suomalaisuudesta. Se on voimavara, jota kukaan ei voi meiltä ottaa pois. Asiat ovat paremmin kuin koskaan.

Lupaatko sinä vapauttaa kätkössä olevat voimavarasi ja ottaa ne tänä vuonna hyötykäyttöön? Meillä on lupa olla aitoja, rehellisiä ja jopa hivenen outoja. Se on valttikorttimme. Hymyssä suin.

Tänään 31. tammikuuta 2019 juhlimme aitoa ja uniikkia osaamista PRO-gaalassa Finlandia-talolla Helsingissä. Voit seurata tapahtumaa lähes reaaliaikaisesti Aromin sosiaalisen median kanavista ja nettisivuilta.

 

Nina Harlin

PRO-gaalan käsiohjelman pääkirjoituksen kirjoitti Aromin liiketoimintajohtaja, joka viettää paljon aikaa Sveitsissä ikävöiden aidosti kotimaisia raaka-aineita. Varsinkin tuoretta kalaa.