Tänään tiistaina käynnistyvä  Makuja merellä -akatemia kokoaa yhteen ruoasta kiinnostuneet matkustajat ja laivan henkilökunnan, joka saa elintarvike-alan ammattilaisten luennoilla  vinkkejä alan uusimmista tuulista ja vahvistusta ammattitaitoonsa.

Akatemian yhtenä tarkoituksena on kehittää Eckerö Linen henkilökunnan osaamista, mutta myös laivan ruoka- ja palvelutuotteita. Jokainen akatemian puitteissa m/s Finlandialle saapuva luennoitsija tuottaa laivan ravintoloiden käyttöön teemaan sopivan reseptin, jota matkustajat pääsevät halutessaan maistamaan.

– Hyvä ruoka on keskeinen osa Eckerö Linen palvelutarjontaa. On hienoa päästä yhdessä alan ammattilaisten kanssa kehittämään osaamistamme. Meillä on paljon mistä olla ylpeitä, sillä ruokamme omavalmistusaste on noin 80 prosenttia ja suuri osa keittiömme raaka-aineista on kotimaista tuotantoa, toteaa Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

– Akatemia tarjoaa matkustajille makuelämyksiä ja tietoa suomalaisesta ruokakulttuurista. Laivan työntekijöille akatemia tarjoaa  mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa ja saada uutta inspiraatiota  päivittäiseen työhön, akatemian takana oleva kokki Aki Wahlman lupaa.

Ensimmäinen luennoitsija on suosittua Satokausikalenteria pitävä Samuli Karjula, joka kertoo satokausiajattelun hyödyntämisestä ammattikeittiössä ja sen merkityksestä suomalaisille ruokakulttuurille.

– Suomalainen ruokakulttuuri on rakentunut vuoden kierron ympärille, mutta viimeisten vuosikymmenten aikana olemme kadottaneet kosketuksen raaka-aineiden sesonkeihin. Satokausiajattelu tulisi nostaa jälleen takaisin ruoanvalmistuksen lähtökohdaksi, koska tästä muutoksesta hyötyvät kaikki, Karjula arvioi.

Luennosta koostetaan video, joka julkaistaan Eckerö Linen sosiaalisen median kanavissa. Tulevien luentojen aikataulu ja teemat julkaistaan yhtiön verkkosivuilla.