Anders Westerholm, mikä on työsi suola?

Haluan haastaa itseäni ja kehittyä jatkuvasti. Samaa odotan myös ihmisiltä joiden kanssa työskentelen. Meidän missionamme on tehdä urbaanista elinympäristöstämme nautittavampi ja tämä vaatii palavaa intoa ja kestävyyttä. Päivittäinen työni on melko projektiluontoista ja olen kova innostumaan, jolloin yhtiökumppanini Matti Sarkkinen tasapainoittaa minua.

Ilmianna paras tsemppaajasi, kotoa tai töistä.

Olen itseohjautuva tyyppi, ja minulla on hirveän korkeat odotukset elämältä. Uskon siihen, että kohtalo on omissa käsissä ja hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille. Yrittäjällä pitää olla vahva selkäranka ja kiitän siitä äitini kasvatusta. Nuorena hip hop -kulttuuri opetti minulle, että mikä vain on mahdollista. Nykyään vaimo pitää minut kasassa ja perhe antaa perspektiiviä – sekä tekee onnelliseksi.

Milloin viimeksi harmitti? Miten siitä selvittiin?

Tänään meinasi harmittaa, kun alkoi vaikuttamaan siltä, että iso projekti, jota olen rakentanut pitkään ei meinaakaan tapahtua. Muistin kuitenkin nopeasti, että olen sitä tehdessä kuitenkin oppinut valtavasti sekä kasvanut jälleen yrittäjänä. Seuraavalla kerralla vastaava projekti syntyy varmasti helpommin.

Kerro parhaaksi havaitut hyvinvointivinkkisi Aromin lukijoille. Mikä on paras stressinhallintameneltelmäsi?

Pidän tärkeänä, että on harrastuksia. Itse soitan talvella kitaraa ja kesällä purjehdin. Nämä antavat täydellistä vastapainoa ja tärkeää omaa aikaa.

Kuka on esikuvasi – ja miksi?

Välillä harmittelen sitä ettei minulla ole varsinaista esikuvaa tai mentoria, jolta ottaa mallia ja oppia. Sen sijaan arvostan kyllä ihmisiä, jotka elävät täysillä, toteuttaen potentiaaliaan. Toivoisin toki itse olevani erinomainen esikuva pojilleni. Mikä on arvokkain työelämässä oppimasi läksy? Pitää muistaa katsoa tarpeeksi pitkälle ja valita omat taistelut. Kaikkiin kahnauksiin ei kannata lähteä mukaan.

Entä mitä on vielä oppimatta?

Toivottavasti hyvin hyvin paljon. Olen maailman uteliain ihminen. Vaimoni kutsuukin minua edesmenneen koiransa mukaan Rufukseksi, koska olen aina nuuskimassa uusia juttuja. Suurin pelkoni on taantua ja tyytyä.

Tässä juttusarjassa kysytään ammattilaisilta, mitkä tekijät auttavat heitä jaksamaan arjessa vieläkin paremmin.