Nykypäivänä lehden ja sosiaalisen median lisäksi myös lukijoiden kohtaaminen kasvokkain on tärkeää. Aromin tiimi järjestääkin jatkossa Aromi Date -nimellä kulkevan tapahtuman ennen uuden numeron ilmestymistä. Tapahtumissa on mahdollisuus keskustella toimituksen kanssa ja kertoa esimerkiksi juttuvinkkejä henkilökohtaisesti.

Mukana on myös kiinnostavia puhujia, jotka kertovat ajankohtaisista asioista. Finlandia-talon Cafe Verandassa 31. toukokuuta järjestetyssä tapahtumassa puheenvuoron saivat Chef&Sommelierin Sasu Laukkonen, Woltin Aku Siukosaari ja Finlandia-talon Johanna Tolonen.

Woltissa laatu on avainasemassa

Alkukeväästä 2015 toimintansa Helsingissä aloittanut Wolt toimii nykyisin pääkaupungin lisäksi Turussa ja Tampereella. Nopean ja helppokäyttöisen älypuhelinsovelluksen kautta asiakkaat voivat tilata ravintolasta noudettavaksi tai kotiinkuljetuksella ruokaa oman jakelualueensa paikoista. Mukana on jo noin 500 ravintolaa.

─ Tärkeintä meille on ruoan laatu. Olemme panostaneet pakkausmateriaaleihin ja kuljetusalue määritellään kunkin ravintolan mukaan. Asiakkailta saatu palaute on meille todella tärkeää. Pystymme sen  avulla tarkkailemaan sekä kuljetuksen että ravintolan laatua. Haluamme tarjota ehdotonta huippua sekä kuljetuksen että ravintolavalikoiman osalta, Aku Siukosaari kertoo.

Asiakkaat ovat innostuneet palvelun helppoudesta, ja etenkin sunnuntaisin ja sateisina päivinä on nähtävissä selkeä tilauspiikki, kun ruokaa halutaan kotiinkuljetuksella. Joillakin paikoilla myyntiä on tullut palvelun kautta niin paljon, että on katsottu järkeväksi palkata yksi henkilö lisää tekemään Wolt-tilauksia.

Metsään mars!

Luontoäiti on hellinyt suomalaisia tänä keväänä harvinaisen hienolla säällä, jonka takia luontokin on etuajassa. Nyt kannattaakin suunnata metsään, jos meinaa saada talteen esimerkiksi ruusunterälehtiä tai vaikkapa keto-orvokkeja, joita saa pian.

─ Nyt on saanut juosta metsässä enemmän kuin edellisinä vuosina, sillä kaikki on nelisen viikkoa etuajassa. Onneksi minulla ei ollut matkoja toukokuussa ja kesäkuussakin vain muutamia, Sasu Laukkonen sanoo.

Chef&Sommelierissa on talvea varten kerätty jo 60 kiloa männyn- ja kuusenkerkkiä sekä koivunlehtiä. Lisää kuitenkin kaivataan, sillä 5%-suolaliemessä valmistetut koivunlehdet osoittautuivat erittäin onnistuneeksi kokeiluksi.

Laukkonen kannustaa ravintola-alan toimijoita tutustumaan luonnon antimiin ja hyödyntämään niitä keittiössä entistä monipuolisemmin.

─ Esimerkiksi kuusenkerkkä on raaka-aine, jolla on mahdollista luoda turisteille ainutlaatuisia makukokemuksia, kun lautasella maistuu suomalainen metsä. Villiyrttien kanssa on hyvä muistaa varovaisuus, sillä asiakas ei välttämättä edes itse tiedä olevansa niille allerginen, hän muistuttaa.

Finlandia-talolla luotetaan luomuun

Historian ensimmäisen Aromi Daten tapahtumapaikkana toimineessa Finlandia-talossa luotetaan luomuun ja lähituotteisiin. Mika Heiskasen johtama keittiö on Portaat luomuun -ohjelmassa tasolla viisi. Kuivatuotteiden lisäksi luomua suositaan myös tuoretuotteissa.

─ Luomutuotteiden ohella olemme lisänneet lähituotteiden käyttöä. Se on näillä volyymeilla harvinaisempaa, Johanna Tolonen kertoo.

Menekki asettaa omat haasteensa, tunnetaanhan talo isojen tapahtumien näyttämönä. Illallisellakin vieraita saattaa olla useita tuhansia.

Tapahtumien lisäksi Finlandia-talo on laajentanut myös kuluttajapuolelle Cafe Verandan ja terassin muodossa.

─ Katamme myös juhlapäivinä buffetin. Esimerkiksi vappuna kävi ruokailijoita noin tuhat, Tolonen iloitsee.