Vuoden keittiöteon voi voittaa tiimi, joka on onnistunut uudistamaan vanhoja, toimimattomia malleja, tehostanut yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä kuitenkaan mausta ja laadusta tinkimättä. Erityispisteitä saa myös, jos on samalla onnistunut luomaan elämyksiä aterian nauttijalle.

”On erittäin hienoa, että ammattikeittiötekoja tuodaan esille arjen keskellä. Uskon, että kilpailuun ilmoitetut teot toimivat hyvinä esimerkkeinä muille ammattikeittiöille ja toivonkin, että mahdollisimman monet löytävät kilpailun myötä keinoja parantaa omaa toimintaansa. Näin koko toimiala kehittyy ja alan arvostus kasvaa”, kertoo päätoimittaja Heli Koivuniemi Aromi-lehdestä.

Voittajatiimi matkalle seuraamaan Bocuse d’Or -kilpailua

Keittiöteko2016-palkinnon voittajan valitsee arvovaltainen raati, ja voittajatiimin nimi julkistetaan marraskuussa. Palkintona on neljän henkilön matka seuraamaan Bocuse d’Or -kilpailua Lyonissa tammikuussa 2017. Ehdottaminen kannattaa, sillä kaikkien kriteerien mukaisen ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan kahden hengen illallinen helsinkiläiseen Finnjävel-ravintolaan ja kymmenen 50 euron arvoista lahjakorttia Eskimon verkkokauppaan.

Mukana raadissa

Heli Koivuniemen lisäksi Keittiöteko2016-raadissa vaikuttavat Place to be Haagan ja Haaga-Helia ruokatuotannon koulutusohjelman johtaja Risto Karmavuo, Fazer Food Services Oy:n toimitusjohtaja Jaana Korhola, Ammattikeittiöosaajat ry:n projektipäällikkö Virpi Kulomaa, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki, Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Elli Luukkainen, Meira Nova Oy:n toimitusjohtaja Eero Raappana, Kylän Kattaus / Jyväskylän kaupungin ruokapalvelun liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, Kotipizza Oyj:n toimitusjohtaja Tommi Tervanen, Suomen Bocuse d’Or -edustaja Eero Vottonen ja Fredman Group Oy:n toimitusjohtaja Peter Fredman.