Ravintola Hella & Huone on Tampereen keskustan läheisyydessä toimiva Fine Dining illallisravintola. Arto Rastas kertoi kaupunkilehti Tamperelaiselle jättävänsä ravintolan luottavaisin mielin sen kolmansien omistajien osaaviin käsiin.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika pyörittää ravintolaa. Minusta tuntui, että olen sille osaltani jo kaikkeni antanut. Rahalla tai muilla ravintoloillani ei ollut tilanteessa mitään merkitystä. Minulle oli tärkeää, että ravintola saa hyvät, pätevät jatkajat, jotka kehittävät Hellaa edelleen omalla tyylillään, Rastas summaa.

Rastaan uusin ja suurin ravintola, Periscope, avasi ovensa huhtikuussa kauppakeskus Ratinassa.

Omasta ravintolasta tahoillaan pitkään unelmoinut omistajakaksikko on valmistautunut ravintolan omistajuuteen huolella.

– Olen haaveillut ravintolan omistamisesta jo vuosia tehden laskelmia sekä toimintasuunnitelmia, mutta tarvitsin ravintoloitsijaksi mukaan kokin, jonka kanssa tiimityö on saumatonta ja inspiroivaa, Pulido Garcés kertoo.

Saarikoskesta löytyi yhtiökumppani, jonka kanssa ajatukset ja työskentelykemiat osuivat hyvin yhteen. Helsinkiläisjuurinen Saarikoski on kokannut tiensä muun muassa Norjan kovien keittiöiden kautta Hellaan & Huoneeseen.

– Siitä asti kun aloitin kokin työn 10 vuotta sitten, minulle on ollut selvää, että teen työtä perustaakseni jossain vaiheessa oman ravintolan. Olen odottanut malttamattomasti tilaisuutta päästä toteuttamaan omia ideoitani ja hyödyntää myös enemmän klassisia tekniikoita. Minua kiehtoo nimenomaan koko eläimen hyödyntäminen. Se on ammatillisesti haastavaa ja raaka-ainetta kunnioittavaa, Saarikoski kuvailee.

Vaikka ravintolan fine dining -linjaus säilyy ennallaan, on uudistuksiakin luvassa. Ovet ovat avoinna jatkossa tiistaista lauantaihin ja pitkän menun lisäksi tarjolla on myös à la carte -annoksia. Mikäli illallisesta ei ole aikaa tehdä koko illan kohokohtaa, voi ravintolassa käydä nauttimassa vaikka vain alku- ja pääruoan tai osterit kuplivan kanssa. Piipahtaa voi myös vaikkapa vain lasilliselle. Pitkästä menusta ei missään tapauksessa silti luovuta, vaan edelleenkin Hellaan voi tulla nautiskelemaan myös pitkän kaavan kautta.

Humberto Pulido Garcés ja Ilmari Saarikoski ovat Hellan & Huoneen kolmannet omistajat. Ravintolan perusti aikanaan Montgomery Dahl yhdessä vaimonsa Sannan kanssa. Vuonna 2007 ravintolan osti Arto Rastas.