Alalla menestynyt ja työntekijöidensä rakastama Espan Sokerin yrittäjä, ravintoloitsija Janek Bjurström menehtyi tällä viikolla vaikean sairauden uuvuttamana.

Bjurström toimi vaimonsa Laura Apukan kanssa Helsingissä Espalla ja Albertinkadulla sijaitsevien Pompier-ravintoloiden yrittäjänä.

Aromi-lehden haastattelussa pariskunta kertoi täydentävänsä toisiaan hyvällä tavalla. Bjurströmin tehtävänä oli keskittyä ruokaideointiin ja hallintoon, kun vaimo keskittyi henkilöstön hyvinvointiin.

Janek Bjurström palkittiin vaimonsa kanssa tammikuussa 2020 järjestetyssä PRO-gaalan Yrittäjä-sarjassa.

Toivon olevani esimerkkinä hyvästä ja inhimillisestä työantajasta.

Finalistihaastattelussaan pariskunta totesi, että he toivoisivat ravintola-alalle lisää vetovoimaa, ja voivansa olla esimerkkinä hyvästä ja inhimillisestä työnantajasta. Onnistuminen näkyy heidän mielestään työntekijöiden pysyvyytenä.

Bjurströmiä luonnehdittiin ehdokaskuvailuissa työyhteisön keskeiseksi jäseneksi, joka sai jokaisen työntekijän tuntemaan itsensä hyvin tärkeäksi. Hän kykeni asettumaan sekä keittiössä että salissa työskentelevien asemaan usean vuoden kokemuksellaan molemmista. Työntekijöidensä mukaan Bjurström mahdollisti jokaiselle työntekijälleen parhaan mahdollisen alustan kehittää itseään ja näyttämään parhaan version itsestään. Bjurströmin intohimo ruokaan ja asiakaspalveluun välittyikin kiistatta sekä asiakkaille että työntekijöille.

Yrittäjäpariskunnalle luovutettiin PRO-gaalassa 2020 myös lehdistön palkinto. Lehdistötuomaristo oli erityisen vaikuttunut pariskunnan poikkeuksellisesta panostuksesta työntekijöiden hyvinvointiin.

Pitkän linjan kokki työskenteli uransa aikana Royal Ravintoloilla keittiöpäällikkönä ja -mestarina. Vuodesta 2013 lähtien hän oli veljensä Marco Bjurströmin kanssa osakkaana Helsingin Esplanadilla sijainneessa Postresissa. Postres sai Vuoden ravintola -tittelin ja Michelin-tähden vuonna 2008, ja piti tähtensä toimintansa loppuun asti. 

Janek Bjurströmiä jäävät kaipaamaan vaimon lisäksi neljä lasta.