Henkilöstöetujen tarjoaja Edenred kertoo koronaviruksen vähentäneen lounasedun käyttöä 70 prosenttia. Lounassetelien ja -korttien käyttö on vähentynyt tasaisesti eri puolilla Suomea, rahassa mitattuna 14 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Veromuutos auttaa ravintoloiden henkilöstöä olennaisesti, sillä heidän ei tarvitse periä maksua ateriasta ja sen kuljetuksesta kahdella eri maksutavalla. Maksamisen helpottuessa yhä useammat työntekijät voivat hyödyntää lounasetua kotona työskennellessään.

– Etätöihin siirtyneet työntekijät eivät ainakaan vielä ole löytäneet täysimääräisesti ravintoloiden take away -annoksia tai mahdollisuutta ostaa lounasedun turvin ruoka vaikkapa kaupan valmisruokatiskiltä. Take away -annoksia tilaamalla on mahdollisuus tukea työllisyyttä vaikeana aikana ja taata itselle palauttava lounastauko työpäivän keskellä, Edenredin toimitusjohtaja Peter Hiltunen toteaa.

Take away -annoksia tilaamalla on mahdollisuus tukea työllisyyttä vaikeana aikana."

– Se, että lounasetua voi nyt käyttää myös kuljetuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen on hyvä ja oikea päätös. Uskon, että sillä on merkittävää positiivista vaikutusta take away -annosten menekkiin, työllisyyteen ja ihmisten hyvinvointiin, Hiltunen sanoo.

Kuljetettujen lounaiden maksukäytännöt vaihtelevat jonkin verran ravintoloiden välillä, joten kunkin ravintolan maksuohjeet kannattaa tarkistaa tilauksen yhteydessä.

Työsuhde-etuihin erikoistunut Eazybreak-mobiilipalvelu on puolestaan koonnut listaa ravintoloista, jotka tarjoavat mahdollisuuden tilata ruokaa kotiin kuljetettuna. Katso lista tästä.

Edenredin sivuilta löytyy ravintoloiden tarjouksia take away -annoksista.