Baari, ota pöytävarauksia vastaan

Pöytävarausten ottaminen parantaa baarin palvelua ja jopa kannattavuutta. Silti se on vielä harvoin mahdollista.

– Erityisesti laadukkaaseen drinkki- tai viinibaariin tai yökerhoon pöytävarauksen tekeminen olisi luontevaa. Meillä on TableOnlinessa muutamia baareja, jotka ottavat varauksia, ja kuluttajilta saamme aika ajoin toiveita näiden lisäämisestä, TableOnline-palvelun toimitusjohtaja Ville Heinonen sanoo.

Koronapandemian myötä baareissa on havahduttu pohtimaan pöytävarausten ottamista, sillä niiden avulla on pystytty helpottamaan tartuntaketjujen jäljitystä ja ohjailemaan asiakasvirtoja niin, että rajoitusten vuoksi vähäisemmistä asiakaspaikoista on saatu enemmän irti. Näin myyntipaine tasoittuu laajemmalle osalle aukioloaikaa ja esimerkiksi työvuorosuunnittelu helpottuu.

Pöytävarauksia ottavat baarit luottavat usein varausjärjestelmän sijaan sähköpostiin tai puhelinsoittoihin. Heinosen mukaan se saattaa kuitenkin tuntua asiakkaista hankalalta, sillä pahimmillaan vastausta pitää odottaa monta tuntia tai jopa päiviä.

– Ihmiset haluavat suunnitella lähestyvän illan siltä istumalta.

Pöytävarauksen ottaminen mahdollistaa myös ennakkomyynnin, minkä kautta voidaan vähentää no show -asiakkaiden määrää. Esimerkiksi suosittujen pöytien, kuten näköalapaikkojen, varaamiseen voidaan edellyttää jonkin tuotteen tilaamista ja maksamista etukäteen.

– Tällä voidaan luoda asiakkaille myös ylellinen kokemus: kun vie kaverin ulos, niin siellä onkin huippupaikalta sohvaryhmä varattuna ja samppanjat valmiina, Heinonen sanoo.

Julkaistu Aromissa 8/21.

Sulje mainos Tilaa Aromi