BarTalks Paneelikeskustelu – alkoholilaki, mitä tapahtuu?

BarTalks on Suomen baarimestariyhdistyksen organisoima alan keskustelu- ja koulutusfoorumi. FinnBarissa järjestettävässä BarTalkissa perehdytään paneelikeskustelussa päivänpolttavaan kysymykseen uuden alkoholilakiehdotuksen vaikutuksista työllisyyteen, myyntiin ja kansanterveyteen. Keskustelemassa asiantuntijoita sekä politiikasta että ravintola- ja juoma-alalta.

Panelistit:

Susanna Koski (Kokoomus)

Markku Pakkanen (Keskusta)

Joona Räsänen (SDP)

Timo Lappi (MaRa)

Arto Koskelo (Viisi Tähteä)

Mikko Wennberg (Owal Group)

Flairtendingin SM-kisa

Kisa on ensimmäisen kerran kaksiosainen. Semifinaalit kisataan Kaapelitehtaalla ja voittaja selviää illalla Baarikärpäsessä järjestettävässä finaalissa. Molemmissa vaiheissa kisassa on teknisten tuomareiden lisäksi makutuomarit, ja pisteet määräytyvät show’n näyttävyyden ja drinkin maun mukaan.

FBSK:n SM-finaali

Tämä vuonna baarimestareiden SM-finaali on kaksipäiväinen. Maanantaina on vuorossa sparkling-juoman teko ja tiistaina kisataan klassikkojuoman teosta. Viimeisessä vaiheessa on vuorossa black box -osio, jossa kilpailijat tekevät juoman saamansa laatikon sisällöstä. Tuomaristoon saadaan kansainvälistä väriä vuoden 2015 IBA Cocktail Long Drink -kategorian maailmanmestarista ja koko kisan voiton vieneestä Dosa Ivanovista. Koko kisan voittaja pääsee edustamaan Suomea MM-kisoihin Tallinnaan.

Riga Black Balsam -kisa

Riga Black Balsam -kisa käydään tiistaina, ja finalistit valitaan reseptien perusteella. Kisassa baarimestari joutuu valmistamaan viisi samanlaista juomaa, joissa kaikissa täytyy käyttää Riga Black Balsamin tuoteperheen tuotteita.

 

Perholaisten loihtimaa street foodia

Tänä vuonna FinnBarin ruokatarjonnasta vastaavat Perhon ravintola-alan opiskelijat, jotka valmistavat ja myyvät suunnittelemiaan maukkaita street food -annoksia messuvieraille suoraan Perhon ruokarekasta. Opiskelijat ovat innostuneita Perhon oman pellon ja lähiseudun raaka-aineiden käytöstä annosten kehittelyssä, ympäristöä kunnioittaen.

 

Tom Dyerin master class

European Bartender Schoolin opetushallintoon kuuluva Tom Dyer on tehnyt vaikuttavan uran baarimestarina ja flairaajana. Vuonna 2002 hän voitti ensimmäisen kilpailunsa ja hänet kruunattiin Britannian mestariksi. Sen jälkeen hän on voittanut Britannian mestaruuden 11 kertaa ja kilpaillut 70 kilpailussa ympäri maailmaa. Hän on moninkertainen maailman-mestari kuuluen viiden parhaimman flairaajan joukkoon viimeisen kymmenen vuoden ajan. Dyer on kouluttanut yli 1 000 baarimestaria eri puolilla maailmaa ja lisäksi hän on esiintynyt yli 25 maassa erilaisissa seminaareissa, joissa puhutaan flairauksesta, miksologiasta ja baarimestaruuksista.

 

Tapahtuma-paikat

FinnBar-messut Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1), ma 2.10. klo 11–19, ti 3.10. klo 12–18. Viralliset jatkot maanantaina klo 21–04. Baarikärpänen, Pohjoinen Rautatiekatu 21.