Järjestyksessään seitsemäs Taste of Helsinki -tapahtuma oli menestys kaikilla mittareilla. Tänä vuonna gourmetfestivaali levittäytyi Töölönlahden puistoon ja tapahtuman uusi sijainti keräsi kiitosta yhteistyökumppaneilta sekä asiakkailta. Ensi vuonna tapahtumaa ei kuitenkaan enää järjestetä.

–Taste of Helsingin uusi sijainti toimi erinomaisesti ja ravintolakattaus oli loistava, mutta valitettavasti olosuhteiden pakosta meidän on mahdotonta jatkaa. Ongelmat muun muassa alueen ja alati kasvaneiden tilavuokrien kanssa sekä muut ulkoiset tekijät ovat pakottaneet meidät tekemään tämän vaikean päätöksen, kertoo konseptin maahan tuonut Barry MacNamara.

Vuosien saatossa Taste of Helsinki on esitellyt monipuolisen kattauksen pääasiassa helsinkiläisten huippuravintoloiden tarjonnasta ja tapahtuma on vuosittain kerännyt kymmentuhatpäisen kulinaristiyleisön. Taste of Helsingistä onkin vuosien varrella kasvanut Suomen suurin gourmetruokaan keskittynyt tapahtuma. 

Taste of Helsinki -tapahtumaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa ilman lukuisten erinomaisten ravintoloiden ja kokkien läsnäoloa ja tukea.

– On ollut etuoikeus työskennellä 47 eri ravintolan kanssa viimeisten seitsemän vuoden aikana, olemme kiitollisia jokaiselle kuluneista vuosista ja että he ovat olleet osallisia tällä matkalla ja auttaneet tekemään tämän unelman todeksi, kiittelee MacNamara.

Ruokafestivaalin päätavoite oli tuoda huippuravintolat ja niiden klassikkoannokset kerralla suuren yleisön tietoisuuteen ja nautittavaksi. Taste of Helsinki -gourmetfestivaalilla nähtiin nimekkäitä, jopa Michelin-tähtiä keränneitä ravintoloita. Seitsemän vuoden aikana tapahtumassa ennätettiin tarjoilla lähes 400 000 annosta noin 75 000 kävijälle.

– Tarkoituksenamme aikanaan oli tuoda jotain uutta ja jännittävää Helsinkiin sekä elävöittää kaupungin ravintolakulttuuria. Olen ylpeä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Aika näyttää, mitä teemme seuraavaksi. Toivon, että Taste of Helsingin perinnöstä syntyy jotain aivan uutta, mutta meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja kuin lopettaa tähän, sanoo MacNamara.

 

Vuosien 2012–2018 aikana tapahtumaan osallistuivat seuraavat ravintolat: Aito, Ask, Bertha (Tampere), Bistro Omat, Bröd, C (Tampere), Carelia, Chapter, Demo, Esperanto (Stockholm), Fabrik, Farang, Gaijin, Garden by Olo, Gastrobar Emo, Grön, Hella & Huone (Tampere), Hodari & Hummeri, Hoshito, Juuri, Kaskis (Turku), Kolmon3n, Latva, Ludu (Turku), Luomo, Matti Jämsen (pop-up), Muru, Noa (Tallinn), Nolla, Ö (Tallinn), Olo, Passio Keittiö ja Baari, Pastor, Patrona, Postres, Ragu, Sami Tallberg (pop-up), Savoy, Shelter, Sinne, Sky Ounasvaara (Rovaniemi), Smakbyn (Ahvenanmaa), Smör (Turku), Toca, Toscanini, TuOHi (pop-up) ja Wino.