Blogi: Ravintola-ala tarvitsee nyt suoraa tukea valtiolta

Suomen Keittiömestarit ovat äärimmäisen huolissaan valitettavasta poikkeustilanteesta ja sen tuomista vaikutuksista ammattiimme ja elinkeinoomme.

Ymmärrämme ja hyväksymme päätökset, joita tehdään suomalaisten terveyden turvaamiseksi. Jotta tilanne saataisiin haltuun, on ymmärrettävää, että ravintoloita joudutaan sulkemaan. 

Toivomme kuitenkin, että valtio tukisi tilannetta antamalla ravintola-alan yrittäjille suoraa tukea, jota ei tarvitsisi maksaa takaisin. Lisäksi keinona voisivat olla arvonlisäveronalennukset, joka kohdistuisivat asiakkaiden eduksi, sillä erityisesti kriisin jälkeen olisi tärkeää lisätä alan kysyntää erilaisilla tukitoimilla. Jos toimintaa tuetaan, voidaan henkilökunta työllistää takaisin ja sitä kautta yhteiskunta saa jälleen veroeuroja. 

Nähtäväksi vielä jää, ovatko ravintolat kiinni toukokuun loppuun vai vielä senkin jälkeen. Yhdessä olemme kuitenkin vahvoja  – kannustammekin keittiömestareita miettimään uusia konsepteja ja keräämään samalla voimaa tulevaan.

Kun tilanne palautuu ja ravintolat ovat jälleen auki, toivomme suomalaisten käyttävän ahkerasti alan ammattilaisten tarjoamia palveluita. 

Toivon sydämestäni kaikille voimia tämän kriisin keskellä. Nousemme tästä vielä entistäkin voimakkaampana.

Kirjoittaja Ulla Liukkonen on Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja.