Food Camp Finlandin ja Lantmännen Unibaken järjestämässä Burger Battle -kilpailussa kisasivat kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea. Kilpailun voitti Ravinteli Huberin Pekka Koponen, toiseksi  tuli Sami Liimatainen Jyväskylän Naughty BRGRista ja kolmanneksi sijoittui Petri Tauriainen turkulaisesta Ravintola Teinistä. Neljänneksi tuli Jari Rahkola RUOK Burger Rukasta.

Pekka Koposen burgeri.

Finaalissa kilpailutehtävän teemana oli käsityöläisyys ja raaka-aineina oli yhteistyökumppaneiden tuotteita. Kilpailijat valmistivat mahdollisimman monta burgerin komponenttia, kuten kastikkeet ja sämpylät,  itse alusta lähtien.

– Kilpailu oli kovatasoinen, mutta kilpailijoista nousi ylivoimainen voittaja. Pekan voiton ratkaisi huolella valmistettu burgeri, jossa kaikki maut olivat tasapainossa. Sekä semifinaalin että finaalin tuotteet olivat ammattitaidolla ja intohimolla valmistettu. Sain tänään maistaa kenties elämäni parhaimman burgerin, kertoo kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Muita tuomariston jäseniä olivat ravintoloitsija ja keittiömestari Akseli Herlevi (Naughty BRGR), Executive Chef Marko Hirvonen (Lantmännen Unibake), Keittiömestari ja kehityspäällikkö Sami Rekola, (HKScan Pro), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven) ja luova johtaja Risto Mikkola (Kotipizza Group).