Chefs’ Secrects -kokkikoulu järjestetään Taste of Helsingissä tänäkin vuonna. Koulu on avoinna kaikille kävijöille.
Chefs’ Secrects -kokkikoulu järjestetään Taste of Helsingissä tänäkin vuonna. Koulu on avoinna kaikille kävijöille.

Chefs’ Secrets -kokkikoulun suorittaa yli 600 kotikokkia - Kokkimaajoukkue ahkeroi Taste of Helsingissä

Nopeatempoinen kokkikoulu on Taste of Helsingin vetonaula vuodesta toiseen. Electrolux tarjoaa yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa yli 600 kotikokille mahdollisuuden oppia ammattilaisilta.

Suomen kokkimaajoukkue esittelee taitojaan Taste of Helsinki -tapahtumassa taas tällä viikolla Töölönlahden puistossa.
Suomen kokkimaajoukkue esittelee taitojaan Taste of Helsinki -tapahtumassa taas tällä viikolla Töölönlahden puistossa.

- Chefs’ Secrects on alueen suosituin juttu! Kun portit avautuvat, porukat juoksevat varaamaan kokkaussessioita. Kokkikoulu on lyönyt itsensä läpi uskomattomalla tavalla, Electroluxin markkinointijohtaja Arto Arhipoff kertoo. 

Kokkikoulussa kokataan jokaisen Taste of Helsinki kattauksen aikana kerran alkuruoka, kerran pääruoka ja kerran jälkiruoka. Lounaskattauksissa kokkikoulut ovat kello 12.30, 13.30 ja 14.30. Iltaisin kokataan kello 18.30, 19.30 ja 20.30. Tunnit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

- Haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden kokata ammattilaisten opastuksella. Siksi menu on pilkottu kolmeen osaan. Lisäsimme viime vuonna jokaiseen kokkikouluun kahdeksan paikkaa eli Chefs’ Secrets aukeaa kerralla 32 hengelle, Arhipoff kertoo.

Kokkikoulu on nopeatahtinen: puolessa tunnissa pääsee kokemaan kokkauksen. Lopun ajan voi varata Taste of Helsingin muihin elämyksiin. Tiukan rytmin ansiosta paikka kokkikoulussa on yli 600 kokkaajalle!

Elämyksiä luvassa

Kokkikoulu toteutuu samalla kokoonpanolla kuin viime vuonnakin: kokkimaajoukkueen Katja TuomainenKari Julinja Niko Suomalainen vetävät yhdessä kaikki sessiot.

- Henki on mielettömän kiva: ihmiset ovat innoissaan oppimassa, ja kun chefitkin ovat innoissaan opettamassa, on tapahtumassa hieno tunnelma!

Myös Katja Tuomainen muistelee viimevuotista kokkikoulua elämyksenä.

- Chefs’ Secrets -kokkikoulun vetäminen oli älyttömän hauskaa. Kursseilla oli mukana paljon tuttuja: vanhoja joukkueen jäseniä, yhteistyökumppaneita ja keittiön ammattilaisia. Olin aivan kuin stara – minulta jopa pyydettiin nimmareita!

Nopeaan rytmiin sopii yksinkertainen menu. Tärkeää on, että raaka-aineet ovat mahdollisimman läheltä ja kotimaisia, se on jutun ydin. 

- Kokkaamme vähän parempaa ruokaa, jota pystyy meidän opeillamme tekemään kotonakin, Tuomainen sanoo.

- Chefs’ Secrets on täydellinen ilmentymä siitä, mistä puhumme muutenkin: teemme töitä ammattilaisten kanssa ja ammennamme kodinkoneisiin ominaisuuksia ammattikeittiömaailmasta. Tähtäämme siihen, että jokainen pystyy kotonaan tuottamaan elämyksiä. Kaikki tämä toteutuu Taste of Helsingissä, Arhipoff sanoo.

Kokkileijonat ja ruokabloggaajat Kokkisodassa

Perjantaina 15.6. kello 11.30 alkaa leikkimielinen kokkisota, jossa ovat vastakkain Katja Tuomainen ja Kari Julin tiimeineen. Kumpikin kokki saa avukseen yhden ruokabloggarin, ja heillä on puoli tuntia aikaa valmistaa yksi ruokalaji.

Raaka-aineet annetaan ja ruokalaji paljastetaan kilpailijoille juuri ennen kisan alkua. Raati valitsee voittajatiimin.

Taste of Helsinki 14.-17.6.

tasteofhelsinki.fi

ctof.fi

facebook.com/culinaryteamfinland

Taste of Helsinki Chefs’ Secrets menu

  • Alkuruoka: Uppomuna, vihreää gazpachoa & siikaceviche
  • Pääruoka: Mallasleivitettyä possua, béarnaisekastike ja kauden vihanneksia
  • Jälkiruoka: Samettinen Yosa, suklaamoussea, mustikoita ja kauracrumble