54. Imatranajo  houkutteli kisoihin 36 000 katsojaa.
54. Imatranajo houkutteli kisoihin 36 000 katsojaa.

Chefs.fi – Karjalan Keittiömestarit – Herkullista pärinää Imatralla

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetyn 54. Imatranajon kävijämäärä oli haastavista sääolosuhteista huolimatta hyvällä tasolla. Kilpailun järjestäjän, Imatran Moottorikerhon mukaan tapahtuma houkutteli yhteensä noin 36 000 vierasta. Herkullisessa tapahtumassa oli mukana myös Karjalan Keittiömestareiden reipas talkooryhmä. Olihan hienoa päästä taas livenä ihmettelemään 300:n vauhdissa ohi vilahtavia kaksipyöräisiä ja kuulla se ääni!

Jo toisen kerran peräkkäin pääsimme toteuttamaan yhteistyössä RockMotorsportin ja Des­tian kanssa BackStage-viikonlopun vip-asiakkaille. Perinteinen ajojen paras vippi rakennettiin Destian korjaushallin tiloihin, eli emme olleet säiden armoilla tälläkään kertaa. Niin kuin aina arjen askareissa, matkassa oli mukana muutama muuttuja ja vielä ihan kalkkiviivoilla, kuten esimerkiksi tieto torstaina klo 17.35, että meille tarkoitettu kylmäkontti olikin maanantain versio eikä siis toimintakuntoisena käytössämme perjantaina iltapäivällä. Onneksi joku tunsi jonkun, joka oli kuullut joltakin jotakin kysyttäneen joskus… Kylmärekkaa peruuteltiin halliin perjantaina klo 12.42, vaikkakaan se ei sinne mahtunut, mutta ei siitä sen enempää.

Vip-liput olivat käyneet kaupaksi oletetun vilkkaasti ja 500 ruokailijan viikonloppu päästiin toteuttamaan suunnitellusti. Destian härkä ja juustokukko runsaan kylmäherkkupöydän kera sai ylistävää palautetta, unohtamatta Leipomo Toivosen herkullisia suklaisen salmiakkisia Ajoleivoksia ja leipäpöydän Pärinäpatonkeja. Lihatukku Tammisen lihat ja erityisesti raakamakkaratuotteet, joita oli saatavilla grillistä non stop, saivat ylistävää palautetta. Seuraavan vuoden mukanaoloa jo tiedusteltiin ja varovaisia suunnitelmiakin jo tehtiin seuraavan motorsporttailutapahtumaan.

Kellään ei tullut hiki, yhtään juoksuaskelta ei otettu, kellään ei tehnyt hampaita ja hyvät jutut ja ”kevennykset” eivät loppuneet missään vaiheessa. Olihan riemullista olla logistiikkavastaavana näin ammattitaitoiselle talkooporukalle. Kiitokset RockMotorsportin yhteistyökumppaneille; Destia, Lihatukku Tamminen, Auto-Arita, Elokuvateatteri Kino Vuoksi, Imatran Moottorikerho, Kukka ja Kahvila Mamin Kulma, Imatran VPK ja Saimaan ammattikorkeakoulu. RockMotorsport on muuten nuorten kuljettajien ajotalli, jonka kuskien ikäjakauma on 5–15 vuotta. Pääsimme siis olemaan mukana erinomaisen nuorten harrastuksen tukemisessa.

Kiitokset Ullalle, Päiville, Railille, Anulle, Hannulle, Terolle, Jussille, Merville, Hannulle ja Harrille! Mukana toteutuksessa ja tuotekehittelyssä ovat olleet Leipomo Toivonen, Valio ja K-Market Ratakatu. Erityiskiitos Harrille – the Kauppias rules! Seuraavaksi raporttia Kotiseutuliiton kesäpäiviltä. Italian viini- ja ruokamatka on yhtä kalenterikuukauden kääntöä vajaa…

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

”Elämä on laiffii!”

Moilanen

Hannu Karhapää (vas.), Tero Ylä-Jussila,  Anu Narinen, Raili Häsä, Päivi Hostikka,  Ulla Siik, Harri Mattinen ja Jukka Moilanen.
Hannu Karhapää (vas.), Tero Ylä-Jussila, Anu Narinen, Raili Häsä, Päivi Hostikka, Ulla Siik, Harri Mattinen ja Jukka Moilanen.
Herkullinen ruoka  maistui kisojen  vip-vieraille.
Herkullinen ruoka maistui kisojen vip-vieraille.
Keittiömestarit esittäytyvät ohjelmalavalla.
Keittiömestarit esittäytyvät ohjelmalavalla.

Kotiseutuväelle karjalaisia herkkuja

Valtakunnalliset kotiseutupäivät vietettiin tänä vuonna Lappeenrannassa teemalla Kotiseutu – Miu mau mukkaa. Teeman mukaisesti Karjalan Keittiömestarit toteuttivat kotiseutupäivien iltajuhlan ruokailun, joka sai kiitosta eri puolilta Suomea saapuneilta vierailta.

Maakuntajohtaja Matti Viialaisen puheen jälkeen lavalle kutsuttiin illan menusta vastanneet keittiömestarit ja tarjoilijat. Lavalla Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen esitteli illan menun ja toivotti hyvää ruokahalua vieraille.

– Meille oli kunnia saada olla osa näitä kotiseutupäiviä toteuttamalla iltajuhlan ruokailun, olemmehan me nyt meidän omalla kotiseudullamme, Liukkonen sanoo tapahtuman jälkeen.

Illan menun Liukkonen suunnitteli yhdessä keittiömestariyhdistyksen jäsenen Harri Mattisen kanssa.

– Punaisena lankana oli tietysti karjalaisuus eli mukaan otettiin lähivesien kalaa, lammasta, juureksia, lepuskoita ja marjoja. Kaikkea hyvää mitä meiltä täältä löytyy.

Kaksikon mukaan suuri osa raaka-aineista löytyi helposti lähiseudun tuottajilta.

– Pääsääntöisesti raaka-aineet ovat Etelä-Karjalasta, mutta toki joitakin tuotteita tuotiin vähän kauempaa. Kaikki on kuitenkin kotimaista lähiruokaa, Mattinen täsmentää.

Ruokaa oli valmistamassa kymmenkunta keittiömestaria ja tarjoilusta huolehti saman verran tarjoilijoita, joista osa paikallisista oppilaitoksista tulleita tarjoilijaharjoittelijoita.

Kari Martiala

Sulje mainos Tilaa Aromi