Oli juhlallinen hetki, kun CToF:n suojelija, Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja CToF:n edustajina Ulla Liukkonen ja allekirjoittanut leikkasimme Leijonarannan vihkinauhan. Näin syntyi CToF Campus Leijonaranta, joka sijaitsee osoitteessa Vuorilahdentie 5, 00870 Helsinki.

Ennen kuin pääsimme uusiin tiloihin, olen tehnyt töitä niin itsenäisesti, kuin yhdessä CToF:n hallituksen kanssa. Oli nimittäin todella vaikeata löytää sellaista paikkaa, johon maajoukkue voisi asettua ja sopeutua. Lähtökohtana täytyy pitää mielessä joukkueen koko, välineistö, kuljetuskalustot, kilpailuun tarvittavat eri työvälineet sekä esille laittoon vaaditut porsliinit.

Saatiin ensiluokkainen keittiö, jonka toteuttajana on Electrolux Professional. Keittiön vaatimuksina on riittävä määrä kylmiöitä, pakastetiloja ja yleisiä keittiön vaatimia koneita ja muita laitteita. Mutta entä maajoukkueen majoittuminen, siinäpä kysymys?

Vuosi 2017 ei varmaankaan ollut joukkueellemme mitenkään mieleinen, sillä silloinen vuokrasopimus oli irtisanottu noin vuosi aiemmin ja viimeinen toimintapäivä oli kesäkuussa 2017. Yhteistyökumppaneiden hakeminen, uuden paikan löytäminen sekä maajoukkueen toiminnan varmistamisen edellytyksenä oli saada jatkaa vuokrasopimusta 31.12.2017 asti. Yksi toiminnanjohtajan tehtävistä onkin maajoukkueen yhtenäisyys sekä toimintakyky.

Niinhän siinä kävi, että sain tehtyä uuden omistajatahon kanssa sopimuksen vuoden 2017 loppuun asti. Useiden soittojen ja muutamiin kohteisiin tutustumisen jälkeen saimme Vuorilahdentie 5:n hallintaamme lokakuun lopulla.

Tilanne oli huikea, kun pystyin ilmoittamaan joukkueelle, että meillä on uusi kotipaikka. Siitä alkoi tuunaaminen joukkueen ja ammattilaisten voimin – kaikki paikat pestiin ja seinäpinnat maalattiin.

Muutto tapahtui monessa erässä, sillä tavaraa oli neljä isoa kuorma-autollista sekä useita pienempiä kuormia, mutta hyvin saatiin melkein kaikki paikoilleen. Avainten luovutus seitsemän vuoden kestäneen vuokrasopimuksen jälkeen Karjaalle tapahtui 4.1.2018.

Suomen kokkimaajoukkue ”Meidän kaikkien maajoukkue”, on aloittanut Hot Kitchen & Culinary Arts & Pastry Arts -kilpailun harjoitukset ja tilat ovat jo osoittautuneet todella hyviksi. Tällä hetkellä joukkueen jäsen Mattias Åhman ja viime joukkueen assistentti Niall Larjala, joka on kasvanut ”mieheksi”, harjoittelevat Tanskan Heriningissä maaliskuussa pidettäviin Nordic Chef of the Year- sekä Young Chef of the Year -kilpailuihin yhdessä Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilän kanssa.

Seuraava kisa on heinäkuussa, Global Chef Challenge -kilpailu 12.–13.7. Kuala Lumpurissa, jonne saatiin finaalipaikka aiemman joukkueen Culinary Olympic 2016 -saavutuksen ansiosta. Siellä meitä edustavat silloisen maajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi sekä silloisen joukkueen jäsen Mikko Pakola. Vuojärvi on nykyisen maajoukkueen joukkueenjohtaja. Eikä tämä Niall Larjala ole mikään eilisen teeren poika vaan hän kilpailee myös Kuala Lumpurissa, Global Young Chef Challenge -kilpailussa.

Kokkimaajoukkue harjoittelee tiiviisti meidän omaa kilpailuamme varten, joka on 24.–28.11. Culinary World Cup 2018 Luxembourgissa. Maajoukkue toivoo suurta kannattajaryhmää paikalle. Aromi-lehti järjestää lukijamatkan kyseiseen tapahtumaan, joten ilmoittakaa, jos olette lähdössä mukaan – me tarvitsemme teitä.

Meidän kotisivuillamme www.ctof.fi kerrotaan myös harjoituspäivällisistä, joilla kerätään varoja toimintaamme. Varatkaa paikat hyvissä ajoin. Annamme tietoja tapahtumista ja otamme vastaan sitovia varauksia. Kevättä kohti mennään!

Tapio Laine

Manager/Toiminnanjohtaja