Suomen Keittiömestareita edustanut Kokkimaajoukkueen Mattias Åhman sijoittui kilpailussa komeasti hopealle. Young Chefs -kilpailuun osallistunut Niall Larjala sijoittui pronssille ja tarjoilijoiden sarjassa kilpaillut Noora Sipilä sijoittui hopealle.

Kokkikilpailuissa raaka-aineina oli muun muassa ruijanpallas ja langustini. Tarjoilijoiden kisassa avattiin kutsuvieraille shampanjapullo miekalla.

– Olemme hyvin tyytyväisiä kilpailusuorituksiin ja joukkueeseemme. Kilpailijoilla on kokemusta jo monista kilpailuista, mutta nyt jäi nälkää kirkastaa mitali tulevaisuudessa, Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen sanoo.

Suomalaisina tuomareina kilpailuun osallistuivat kokkipuolella Kristian Vuojärvi ja tarjoilupuolella Saara Alander.

Young Chefs Club tapaaminen

Killpailujen aikana Tanskassa koettiin myös Young Chefs Clubin tapaaminen Sterling Akatemiassa.

Norjalainen keittiömestari Frode Selvaag opetti nuoria käsittelemään ruijanpallasta. Nuoret valmistivat ruijanpaltaasta kuusi eri ruokalajia Selvaagin johdolla.

– Työskentelyparit sekoitettiin maiden kesken ja työskentelykielenä oli englanti. Valmiit ruoat maistatettiin messuilla messuvieraille, yhteistyökumppaneille sekä NKF:n hallituksen jäsenille. Päivän jälkeen pidimme yhteisen palautekeskustelun päivän tapahtumista ja suunnittelimme seuraavan päivän työtehtävät, Suomen Keittiömestareiden hallituksen jäsen Riikka Mantila kuvailee.

Seuraavan aamuna nuoret tekivät yhteistyökumppanikierroksen alan messuilla ja osa nuorista työskenteli yhteistyökumppanien osastoilla ja osa valmist maistatusannoksia messuvieraille kilpailukeittiöissä. Nuoret pääsivät myös seuraamaan Pohjoismaiden kokki- ja tarjoilijakilpailuja.

– Minulle jäi hyvät fiilikset koko reissusta, oli kiva tavata kokkeja muista Pohjoismaista, tehdä yhteistyötä sponsorien kanssa ja olla mukana Suomen organisaatiossa messuilla. Messuista oli hieno tapahtuma, paljon kierreltävää ja monipuolisesti nähtävää. Ja oli hienoa olla paikan päällä todistamassa suomalaisten kisamenestystä ja olla ylpeä ja onnellinen Mattiaksen, Nooran ja Niallin puolesta, Olli Berg kuvaili tuntemuksiaan tapahtuman jälkeen.