Ilmiöksi Helsingin Fleminginkadulla kasvanut Döner Harju laajentaa toimintaansa. Marraskuun lopussa ovensa avaa uusi iso kebabravintola Makkaratalon sisäpihalla.

– Döner Harju Citystä tulee suurempi. Siellä on kahdeksan kebabgrilliä, joten voimme pitää lihavalikoiman koko ajan laajempana kuin Kalliossa, missä grillejä on neljä, toimitusjohtaja Reima Mäenpää kertoo.

Ruokalista ja konsepti on molemmissa dönerravintoloissa sama.

– Ihan sama henki, meininki, safkat ja tunnelma, mutta paikkaan sopivaksi tuunattuna, Mäenpää luonnehtii.

Hän muistuttaa, etteivät Döner Harju ja Döner Harju City ole pika- tai katuruokapaikkoja, vaan täysiverisiä ravintoloita. Makkaratalon satapaikkaiseen ravintolaan tulee myös salaattivaihtoehto ja cocktaileja. Olut- ja viinilistakin on siellä pidempi.

– Uusi ravintola sopii hyvin myös kohtaamispaikaksi, Mäenpää kuvailee.

Sisustuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Laura Mattila ja Mikko Mertz. Kaksikko vastaa myös Mäenpään ja Lönnbergin Döner Harjun, Paleman ja Wernerin ilmeestä.

Tiheää tahtia uusia ravintoloita Helsingissä avanneiden ravintoloitsijoiden oli tarkoitus pitää viime syksynä avanneen Wernerin jälkeen hengähdystaukoa.

– Mutta sitten meille tarjottiin mahdollisuutta tulla näin loistavaan paikkaan keskelle Helsinkiä. Asiakkaat ovat kyselleet Dönerissä koko ajan, että koska tulette keskustaan, Mäenpää kertoo.

Döner Harju Cityn keittiömestariksi ryhtyy Pauliina Jyrälä, joka on työskennellyt Palemassa kokkina. Ravintolapäälliköksi siirtyy Palemasta Kaisa Mertz. Hänen tilalleen Palemaan tulee Virpi Onne.

Döner Harju avasi helmikuussa 2014 ja Palema helmikuussa 2016.