Esihenkilö, älä välttele vaikeita aiheita

Pelkkä alaisten innostaminen ei riitä, vaan esihenkilön on uskallettava kohdata myös vaikeudet. Asioihin puuttuminen on välittämistä sekä yksittäisestä työntekijästä että koko työyhteisöstä, muistuttaa Lapland Hotelsin Saija Syväjärvi.

– Veikkaan, ettei alallamme ole yhtään esimiestä, joka ei olisi paikannut kuluneen vuoden aikana erinäisiä tarpeita ja samalla oppinut myös uutta, sanoo Lapland Hotels Bulevardin hotellinjohtaja Saija Syväjärvi.

Hän toivoo esimerkillään näyttävänsä työyhteisölle, että työkaveria autetaan silloin, kun on tarve. Samalla hän toivoo olevansa asiakkaita kohtaan sellainen, mistä työkaverit voivat olla ylpeitä.

Syväjärven mielestä hyvän esimiehen on kehityttävä ja kehitettävä itseään tietoisesti koko ajan. Ensimmäisissä esihenkilörooleissa hän kertoo olleensa hyvä innostamaan työntekijöitä, mutta hankaliin asioihin hän ei osannut puuttua tarpeeksi varhain. Myöhemmin hän ymmärsi, että asioihin puuttuminen on välittämistä siitä työntekijästä, jonka kanssa asioita käydään läpi, mutta myös välittämistä koko työyhteisöstä sekä itsestään. Viime vuosina Syväjärvi on harjoitellut aktiivisesti sisäistä viestintää arjessa.

Vastuu ja vapaus tasapainossa

Jotta työyhteisö olisi valmentava ja kehittävä, sen tulee Syväjärven mukaan sallia niin sanotut virheet. Tapahtuneesta virheestä syntyvä energia pitäisi pystyä kääntämään harmituksen sijaan positiiviseksi, koko työyhteisöä kehittäväksi voimaksi.

– Lähtökohtana työyhteisön tulisi olla valmentava ja kannustaa käyttämään maalaisjärkeä sekä omaa ajattelua. Vastuu kasvaa sitä myötä, kun esimiehen ei tarvitse enää neuvoa, miten asioita tehdään. Koko työyhteisön ja työkulttuurin tulee kasvaa sellaiseksi, missä on oikeus ottaa vastuuta ja tehdä virheitäkin, vastalahjaksi saa esimerkiksi vapautta.

Hyvinvoiva työyhteisö ja toimiva tiimi näkyy Syväjärven mukaan aina asiakaspalvelussa positiivisena asiana.

– Nopea reagointi poikkeaviin tilanteisiin ja sen kuuluisan kissan pöydälle nostaminen ovat tärkeitä silloin, jos työyhteisössä kuohuu. Usein asiat ratkeavat nopeasti, kun ymmärretään toisen henkilön näkökulma. Asioista puhuminen auttaa paljon.

Samassa veneessä

Se, millä tavalla kohtaa ihmisiä työyhteisössä, on Syväjärvestä viestinnän perusta. Katsotko silmiin, hymyiletkö, osoitatko kiinnostusta, kuunteletko. Viestinnässä selkeyden lisäksi tärkeätä on säännöllisyys.

– Sisäisen viestinnän suurin merkitys on mielestäni siinä, että saat ihmiset kokemaan arvostusta ja pystyt maalaamaan kuvan siitä päämäärästä, mihin halutaan mennä. Vain silloin kun ihmiset tietävät, mitä tavoitellaan, he pystyvät tekemään oikeita ratkaisuja ja käyttämään omaa luovuutta työssään.

Työntekijöiden motivointiin on monia keinoja, mutta tärkeintä Syväjärvestä on huomioida työntekijöiden erilaiset lähtökohdat. Kokeneiden ja alalle sitoutuneiden ammattilaisten lisäksi on myös paljon opiskelijoita ja muita satunnaisia työkavereita.

– Kiinnostuneiden ja sitoutuneiden työntekijöiden kanssa on hyvin helppo toimia, kun asiois­ta ajatellaan samalla tavalla ja vastuuta pystytään jakamaan. Heitä, jotka eivät ole niin sitoutuneita, voi motivoida sillä, että heidät tehdään tervetulleiksi ja kohdataan ihmisinä. Tärkeimpänä motivoinnissa on kuitenkin arvostuksen osoittaminen.

Julkaistu Aromissa 7/21.

– Itsestään on pidettävä huolta. 
On helpompi tuoda työpaikalle kiva Saija, kun voi itsekin hyvin. Työelämässäkään määrä ei korvaa laatua, Syväjärvi sanoo.
– Itsestään on pidettävä huolta. On helpompi tuoda työpaikalle kiva Saija, kun voi itsekin hyvin. Työelämässäkään määrä ei korvaa laatua, Syväjärvi sanoo.

Mitä hengähdystauko työn lomassa merkitsee sinulle?

Työni on todella sosiaalista, joten minulle on tärkeätä olla välillä hetki rauhassa. Silloin voi hengähtää ja orientoitua seuraavaan hetkeen. Toinen tärkeä asia arjessa on huumori, eikä minua haittaa ollenkaan, jos työ keskeytyy huumorin takia.

Mikä on parasta vastapainoa työlle?

Minulla on kaksi teini-ikäistä lasta, mies ja koira sekä muita läheisiä. Heidän kanssaan oleminen ja koiran lenkittäminen on minulle terapiaa. Olen aikaisemmin harrastanut karatea ja nyt olen ajatellut uudestaan johonkin ryhmään liittymistä. Rakastan myös äänikirjoja, miten onkaan keksitty niin hieno asia!

Miten esihenkilönä tuet työyhteisösi hyvinvointia?

Ottamalla jokaisen ihmisen ihmisenä vastaan. Meillä kaikilla on oma persoona, omat toiveet ja oma elämä. Haluan, että töissä on hyvä olla ja töihin tullaan mielellään, sitten lähdetään kotiin iloisena ja mielellään.

 

Tilaa Aromi!

Tilaa digilehti!

Tällä palstallajututamme ammattilaista kahvitauolla. Kahvihetken tarjoaa lavazza.

Sulje mainos Tilaa Aromi