Etsintäkuulutus: Onko burgerisi voittaja-ainesta?

Millainen on paras mahdollinen burger? Se ratkeaa ammattilaisten Burger Battlessa maaliskuussa. Ilmoittautuminen kisaan on käynnissä nyt!

Maku, mehukkuus, rakenne – siinä tärkeimmät premium burgerin kriteerit. Laadukkaat raaka-aineet ratkaisevat:

– Burger voi olla yksinkertainen, mutta sen täytyy olla tehty huolella, hyvistä raaka-aineista, Lantmännen Unibaken Executive Chef Marko Hirvonen sanoo.

Mitä burgerin ostanut asiakas ensimmäiseksi syö silmillään? Sämpylää, joka on parhaimmillaan kiiltävä, näyttävästi leikkauksin tai ripottein koristeltu. Sopivan mehevä sämpylä tekee syömisestä nautinnon.

– Sämpylän maun ja rakenteen pitää sopia kokonaisuuteen, jossa kaikki raaka-aineet yhdessä luovat ainutlaatuisen burgerin, Marko Hirvonen sanoo.

Paahtaminen paistinpannulla, paahtimella, grillipannulla tai uunissa tuo rapeutta ja sämpylän aromit esiin.

Täydellisen pihvin raaka-aineen täytyy olla tuoretta. Mehukkuutta ei voi fuskata! Pihvin sijaan sämpylän väliin voi sujahtaa kanaa, kalaa tai kasviksia. Mikä on bravuurisi?

Osuva juustovalinta tekee burgerista persoonallisen. Perinteistä cheddaria, luonteikasta sinihomejuustoa vai jotain ihan muuta? Juusto korostaa muita makuja, valitse se huolella.

Premium burgerin olemuksen ratkaisevat kastikkeet ja lisukkeet. Millä maustat majoneesin? Vai valitsetko sittenkin salsan burgeria mehevöittämään? Lisukkeissa vain taivas on rajana. Tarvitaanko tomaattia ja salaatinlehteä, kun vaihtoehtoja on niin paljon muitakin?

– Pidän simppelistä toteutuksesta. Raaka-aineita voi yhdistellä eri tavoin, kunhan ne sopivat yhteen. Myös tryffelin ja ankanmaksan kaltaiset premium raaka-aineet toimivat hyvin, ja silti tuote voi pysyä yksinkertaisena, Hirvonen vinkkaa.

Ensimmäinen Burger Battle

Food Camp Finland järjestää Burger Battlen Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtuman yhteydessä 6.–7. maaliskuuta 2019.

– Olen todella innoissani, että Burger Battle pidetään. Burgerit ovat olleet jo pitkään iso juttu, eikä buumi tunnu laskevan. On hauskaa että saadaan kisa ja arvostusta sitäkin kautta. Kisa on ammattilaisille hyvä tilaisuus tuoda esille premium burgerien osaamista ja luovuutta, Marko Hirvonen kannustaa.

Miten tuomaristo arvioi burgerit? Se etsii upeita makuyhdistelmiä, rakennetta ja luovuutta.

– Esimerkiksi sellaisen briossisämpylän kanssa, jossa on hieman makeutta, toimii suolainen ja tulinen elementti, vaikkapa rapea pekoni ja kastike, jossa on potkua.

 

Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa 1. syyskuuta. Ilmoita reseptisi mukaan 15. joulukuuta mennessä ja ole kisan kingi!

Semifinaali järjestetään Messukeskuksessa 6.3.2019 ja finaali 7.3.2019. Historian ensimmäinen Burger Battle julistetaan täten avatuksi!

www.burgerbattle.fi

Lantmännen Unibake leipoo sämpylät joka ravintolaan

Lantmännen Unibaken fast foodiin erikoistunut leipomo Vantaan Petikossa on leiponut yli kolme miljardia sämpylää. Leipomo tunnettiin ennen Baco-nimellä. Malleja ja makuja on runsaasti. Valikoimasta löytyy briossia, taikinajuureen leivottua sämpylää, pretzeliä, kerrossämpylää, täysjyvää, jättiä ja pienempää… Lantmännen Unibake tarjoaa myös koulutusta ja reseptejä ammattikeittiöiden tueksi.

Sulje mainos Tilaa Aromi