Fantastinen ilta parhaiden parissa 

Evento Awards kokosi Suomen tapahtuma-alan parhaimmiston yhteen jo kolmatta kertaa. Ilta Kaapelitehtaalla tarjosi sitä, mitä siltä toivottiinkin: uutta ajattelua, rohkeaa heittäytymistä ja upeita efektejä  – kaiken kaikkiaan loppuun asti mietityn kokonaisuuden.

Tapahtuman aluksi nautiskeltiin kevyen jutustelun ja verkostoitumisen ohessa Hennessyn cocktaileja ja näppäriä cocktailpaloja. Palkintogaalan päräytti mielettömällä energiallaan käyntiin rytmiryhmä Takomo. Juontajina toimivat ihana lakinainen Elina Koivumäki ja sydäntenpysäyttäjäksikin kuvailtu Reuben Kaye.

Hurmaava Kaye voitti yleisön puolelleen myös laulutaidoillaan. Illan aikana kuultiin Australiasta kotoisin olevan miehen dramaattiset tulkinnat kappaleista Land Down Under ja Copacabana.

Palkintojenjaon jälkeen siirryttiin toiseen tilaan jatkamaan verkostoitumista illallisbuffetin äärellä. Innokkaimmat siirtyivät tanssilattialle ja moni otatti myös kuvansa Eventon kanteen Tailorframen tarjoamassa valokuvauspalvelussa. Tapahtuma loppui kello yhdeltä, mutta jatkoja juhlittiin ravintola Teatterissa pilkkuun saakka.

Evento Awards kokosi Kaapelitehtaalle ennätysyleisön. Verkostoitumisillassa juhli 530 tapahtuma-alan vaikuttajaa.

 

Ripaus juhlaa  arjen keskelle

Lahden messujen Minna Helminen, Anne Koskinen ja Sami Ahonen kehuivat iltaa onnistuneeksi. Helminen kertoi odottaneensa paikalla olevan ”the tapahtumakentän” eli kaikkien merkittävien suomalaisten tapahtuma-alan ihmisten. Illalta odotettiin myös yllätyksiä.

– On mielenkiintoista nähdä, miten alan ihmiset onnistutaan yllättämään. Me olemme kriittisiä ja kiinnitämme huomiota myös sellaisiin asioihin, joita tavallinen vieras ei huomaa, Anne Koskinen totesi.

Korkeat odotukset kuitenkin toteutuivat ja Evento Awards tarjosi hienon mahdollisuuden irtautua arjesta.

– Kaikki on toteutettu oikein hyvin, summasi Sami Ahonen.

 

Korallin tarina

Palkintogaalan toinen juontaja, asianajotoimisto Evershedsin osakas Elina Koivumäki pukeutui palkintogaalassa kahteen eri asuun. Jälkimmäisen kanssa hän kantoi Olli Johan Lindroosin suunnittelemaa Lumi-korusarjaa. Korujen nimi oli Koralli ja se kertoi tarinaa luonnosta ja oikeiden korallien synnystä.

18 karaatin valkokullan, mustan rodinoinnin, laadukkaiden timanttien ja upeiden tahitinhelmien yhdistelmä oli maailman suurista gaaloista tutun tavan mukaisesti lainatavaraa.

– Kyllähän se vähän kuumotti, kun kassissa oli 48 000 euron arvosta lainakoruja, Koivumäki nauroi juontonsa päätyttyä.

 

 

Evento Awardsista mallia Viroon

Mainostoimisto Valge Creativen Jüri Orgusaar ja tapahtumasomistaja BT Stylen Risto Bruus tulivat Awardseihin verkostoitumaan. Virolaisten toiveissa oli löytää uusia yhteistyökumppaneita, benchmarkata suomalaista huippuluokan tapahtumajärjestämistä – sekä tietysti viettää samalla hauska ilta.

– Pidin erityisesti siitä, että tila oli jaettu eri alueisiin, Bruus sanoi.

Orgusaar puolestaan hehkutti hienoa iltaa.

– Tunnelma on ollut upea ja juontaja Reuben huikea!

Konkarikävijät  odottavat  jatkuvaa muutosta

Sibeliustalon Ilkka Siitari ja Petra Peltovako ovat Evento Awardsin vakikävijöitä. Molemmat kiittelivät vuodesta toiseen vaihtuvaa juhlatilaa ja hyviä järjestelyjä.

– Tapahtuma on selvästi kasvanut ensimmäisestä kerrasta. On jännittävää nähdä, miten se kehittyy tulevaisuudessa, Siitari pohdiskeli.

– Vaikka palkintojenjako on tärkeää, on Awards myös merkittävä verkostoitumistapahtuma, Peltovako lisäsi.

Evento Awards 2016 – Tuomaristo

Tavoitteet ja tulos syynissä

Evento Awardsin kriittinen tuomaristo arvioi, oliko tapahtumille asetettu tavoitteet ja oliko ne saavutettu.

Evento Awardsia varten kehitetty tuomarointisovellus yhdisti kansainvälisen tuomariston miettimään, millä keinoilla parhaat tapahtumatyöt seulotaan finaaliin. Tuomarit korostivat kahta asiaa: tapahtumalle määriteltyjä tavoitteita ja niiden saavuttamista.

Eventon liiketoimintajajohtaja Nina Harlin oli mukana tuomaristossa ensi kertaa. Hänen mukaansa sovelluksen kehittämiseen panostettiin toden teolla ja sitä kehitetään myös jatkossa. Sovellus myös auttaa suomalaisia tapahtumayrityksiä kansainvälisiin kilpailuihin valmentautumisessa.

– Kun Evento Awardsin työt on oikeaoppisesti tehty, pärjää kisoissa myös maailmalla, Harlin uskoi.

Live Communication Magazinen tuottaja Nadia Makova tuomaroi suomalaisia tapahtumia ensimmäistä kertaa.

– Henkilökohtaiset suosikkini olivat B2B-sarjan voittanut Vattenfallin Suuri Saunaelämys ja SOK:n AMPRIS-kampanjan lanseeraus, Makova kertoi.

Jotta kisan taso pysyy korkealla, mukaan on saatava entistä enemmän laadukkaita, myös yritysten sisällä toteutettuja töitä. Tätä ajatusta kannattivat muun muassa Tuija Seipell ja Helena Vallo.

Evento Awardsia seurasi paikan päällä runsaslukuinen, kansainvälinen tuomaristo. Suomeen saapuivat muun muassa EuBeasta tutut italialainen Salvatore Sagone, venäläinen Nadia Makova ja hollantilainen Maarten Schram. Myös viime kerralta tuttu Laura Schwartz juhli vieraiden kanssa Kaapelitehtaalla.

Kuvassa vasemmalta: Nina Harlin, Tuija Seipell, Björn Wigforss, Chryssa Skodra, Petri Hollmén, Laura Schwartz, Salvatore Sagone ja Elina Husa.

MENU

  • Korianteri-kirjolohicevicheä ja ruissipsejä
  • Jättiravunpyrstöjä, riisinuudelia, pikkelöityä punasipulia,  suolapähkinöitä ja avokadovaahtoa
  • Sweet & Spicy Beef Brisket
  • Kimchiä
  • Paahdettua brokkolia ja kukkakaalia, savujogurttia
  • Kasvistaginea ja dukkah-vuohenjuustoa
  • Soijapapu-greippi-kvinoasalaattia
  • Verso-vihersalaattia ja vadelmavinaigrettea

Tarjoiluista vastasi viime vuoden  catering-sarjan voittaja Ruokalähettiläs.

Onnenkyyneleitä ja samppanjaa

Kaapelihalli on harvoin näyttänyt niin tyrmäävältä kuin 27. huhtikuuta Tukos Median kangasinstallaatiot, Brightin kankaisiin heijastamat valot, palkinnonjakolavalle johtava mustilla kankailla reunustettu käytävä, led-valoja vilkkuva amfiteatteri, samppanjapullojen ja toinen toistaan upeampien ruokalajien painosta notkuvat catering-pöydät... Ja ennen kaikkea ihmiset!

Vuosittain järjestettävän Evento Awardsin kolmas toteutus oli kehumatta paras. Koska Reuben Kayen taivaita hipovat ripset, koska Pekka Hyysalon periksiantamattomuus, koska Tapahtumahotelli Huoneen Evon Söderlundin kyyneleet, koska Laura Schwartzin pitkä laahus ja loputon energisyys.

Winston Churchill tiesi mistä puhui sanoessaan, että samppanjan tulisi olla kuivaa, kylmää ja ilmaista. Evento Awardsissa todistettiin kuitenkin suomalaisessa juhlakontekstissa ennennäkemätön ilmiö: vaikka tunnelma oli katossa, mikä Kaapelihallin kohdalla on varsin korkealla, alkoholin kulutus oli maltillista. Oliko André Noël Chaker suihkauttanut ilmaan serotoniinia? Oliko Esiintyjä-sarjan voittanut Henri Kemppainen lukinnut taikakeinoin juhlakansan maalliset huolet Kaapelitehtaan vintille? Niin tai näin, tanssilattia täyttyi puolen yön aikoihin Marco Acerbin ja hänen Cirque du Soleil’ssa esiintyvän vaimonsa Erika Lemayn saattelemana. Kukaan ei tiettävästi pettänyt puolisoaan tai kävellyt avantoon, itseltänikin hukkui ainoastaan yksi puhelimen laturi.

Ensi vuoden Evento Awardsin Facebook-tapahtuma on juuri julkaistu, käykää klikkaamassa itsenne mukaan. Björn Wigforss kertoi luovuttavansa tuomariston puheenjohtajan arvokkaan manttelin tämänvuotisen tapahtuman juontaneelle monilahjakkuus Elina Koivumäelle. Kiitos Björn, tervetuloa Elina!

 

Sulje mainos Tilaa Aromi