Fazer Culinary Team Finlandin viime maanantainen suoritus arvioitiin samana iltana kultatason arvoiseksi.  Lopullinen tulos ratkesi torstaina.

– Olen todella ylpeä joukkueesta ja sen menestyksestä Culinary World Cupissa. Joukkueen jäsenet tekivät upean työn kehittäessään menua sekä valmistautuessaan kisoja varten. Vaikka lähdimmekin tavoittelemaan kirkkainta mitalia, hopea ei ole missään nimessä häpeä näissä kisoissa. On upeaa huomata, miten hyvin Pohjoismaat pärjäsivät koitoksessa. Pienen levon jälkeen suuntaamme katseet kohti Stuttgartin Olympialaisia 2020, kertoo Fazer Culinary Team Finlandin jäsen Antti Tynkkynen joukkueen tunnelmista kisan ratkettua.

Kilpailumenun teemana oli Fighting Food Waste. Tehtävänä kilpailussa oli valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150 hengelle. Lounaaseen sisältyi salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisäkettä ja jälkiruoka. Viidestä jäsenestä koostunut tuomaristo arvosteli kokonaisuuden eli ruoan maun, esille laiton, ammattimaisen ruoanvalmistuksen, yhteistyön ja roolit keittiössä, hygienian ja siisteyden, ravitsemuksellisuuden sekä miten kilpailun teema näkyi menussa ja toiminnassa.

Joukkueenjohtajana toimii tuotekehityspäällikkö Karri Käki Fazer Food Servicesiltä. Joukkueessa on mukana Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloiden ja Fazer Experience Centerin keittiömestareita: kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto, Matti TikkaLemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.

Kokkimaajoukkue paransi sijoitustaan

Suomen kokkimaajoukkue sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailussa. Hot kitchen -kilpailusarjassa Suomi ylsi kultatason suoritukseen ja Culinary Art ja Pastry Art -sarjassa hopeatasolle. Hot kitchen -tiimi palkittiin kilpailun päättäjäisissä kultamitalilla. 

Kuva: Eva Tordera Nuño

– Joukkueellemme tämä oli ensimmäinen iso kilpailu ja pystyimme parantamaan sijoitusta edellisistä MM-kilpailuista, mikä oli tavoitteemme. Vaikka emme täysin onnistuneet kummassakaan kilpailukategoriassa siten kuten olimme suunnitelleet, niin meillä on nuori ja motivoitunut joukkue, joka tulee olemaan iskukykyinen vuoden 2020 olympialaisiin, kertoi Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Kansallisten joukkueiden kilpailussa oli mukana yhteensä 30 maata, josta kokonaiskilpailun voitti Ruotsi, toiseksi tuli Singapore ja kolmanneksi Norja. Loppupisteissä Suomen edelle sijoittuvat Sveitsi ja Hongkong.

– Olen ylpeä joukkueestamme, sillä se todella panosti kilpailuun. Olemme harjoitelleet intensiivisesti noin 25 000 tuntia ja kasvettu sen aikana joukkueena valtavasti. Uusia koitoksia lähdemme tavoittelemaan nyt entistä vahvempana, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi totesi kilpailun annista.