Maarit Berg, mikä on työsi suola?

Ne hetket, kun saamme kehiteltyä uuden tuotteen tai annoksen valmiiksi ja maisteluun ensimmäistä kertaa.

Ilmianna paras tsemppaajasi, kotoa tai töistä.

Parhaimmat tsemppaajani löytyvät työ-kavereistani. He ovat lähin esimieheni ja alaiseni, joiden kanssa mietimme ja suunnittelemme uusia tuotteita. Kun työilmapiiri on saatu pitämään sellaisena, että kenenkään ideat eivät ole huonoja, saadaan pidettyä yllä positiivisuus, joka ruokkii luovaa työtä.

Milloin viimeksi harmitti? Miten siitä selvittiin?

Minua harmittaa aina, kun tilaisuuksista jää ruokaa yli. Varsinkin, jos se menee biojätteeseen asti. Yleensä saamme suurimman osan jalostettua esimerkiksi henkilökunnan herkuiksi. Joskus esimerkiksi pakattuja leipiä on toimitettu myös ruokajakeluun.

Kerro hyväksi havaitut hyvinvointivinkkisi ja stressinhallintamenetelmäsi Aromin lukijoille.

Liikunta ja liikkuminen luonnossa saavat ajatukset rauhoittumaan. Samoin harrastukset, jotka eivät liity mitenkään työhön. Toisaalta varsinkaan luova työ ei aina noudata työaikoja, ja se on hyväksyttävä. Kun ajatuksille antaa luvan vaeltaa, voi huomaamatta tulla hyviä ideoita, jotka saattavat ratkaista monta asiaa. Kun suhteuttaa työssä eteen tulevat ongelmat koko maailman tasolle, niistä tulee yllättäen aika pieniä, ja pienet ongelmat ovat helpompia ratkaista.

Kuka on esikuvasi – ja miksi?

Minulla ei ole yhtä tiettyä ihmistä esikuvanani, mutta ihailen ihmisiä, jotka haluavat jatkuvasti oppia uutta ja ovat kiinnostuneita asioista. Yleensä heidän kanssaan on helppo keskustella ja vaihtaa ajatuksia. Ihailen myös kaikkia, jotka tekevät hyvää ruokaa riippumatta siitä, minkälaista ruokaa laitetaan. Hyvä tai huono ruoanlaittaja voi olla yhtä hyvin kotikokki kuin ravintolan à la carte -kokkikin.

Mikä on arvokkain työelämässä oppimasi läksy?

Työ on otettava positiivisena asiana eikä työnantajaa tai esimiestä saa pitää vihollisena. Myönteisen asenteen omaava työntekijä jää harvoin yksin ongelmiensa kanssa. Yksinkertaisempikin työ voi olla mielekästä, kun valitsee asenteekseen positiivisuuden ja halun oppia uutta. Tiedä sitten mihin se johtaa, vaikka uralla etenemiseen.

Entä mitä on vielä oppimatta?

Paljon on oppimatta, esimerkiksi kaikilta hyviltä ruoanlaittajilta erilaisia tekniikoita ja maku-yhdistelmiä. Samoin voisin opetella myös hieman ajankäyttöä.