Flow houkuttaa yhä useampaa ravintolaa – street food ei enää riitä ferstariväelle

Ensi viikolla käynnistyvä Flow panostaa pohjoismaiseen ruokaan ja tuo festivaalille Helsingin huippuravintolat. Yksi ensikertalaisista on Grön.

Ajankohtainen, laadukas ja kansainvälisesti kiitelty ruokatarjonta näyttelee suurta osaa Flow Festivalilla. Suvilahden festivaalialueella on elokuussa noin 40 huippuravintolaa, joista lähes puolet on uusia.

Tarjolla on erityisesti kasvisruokaa, suomalaisia ja pohjoismaisia erikoisuuksia, terveellisiä herkkuja sekä Helsingin huippuravintoloiden erityisesti Flow’hun suunnittelemia annoksia. Laadukas ja kiinnostava ruokatarjonta on erityisen tärkeä osa Flow Festivalia, ja festarin ravintolavalikoima onkin laajempi ja tasokkaampi kuin koskaan ennen.

Tänä vuonna ruokatarjonnan painopistettä siirretään yhä vahvemmin pois street foodista kohti ravintolaruokaa. Yksi Flow-ravintoloista on Suomen Gastronomien Seuran Vuoden ravintolaksi valitsema sesonki- ja villiruokaan erikoistunut Grön. Paikalla ovat myös pohjoisafrikkalaisen keittiön Na’am Kitchen ja nopeasti suosioon noussut Roster.

Uusina tulokkaina nähdään myös muun muassa huippukokki Matti Jämsenin uusi ravintolakonsepti MASAN, Hietalahden Kauppahallissa toimiva Helsingin ensimmäinen ramen-ravintola Fat Ramen, Vanhasta Kauppahallista ja Kampin Korttelista tuttu Story, laadukasta teetä tarjoileva Théhuone, sekä 4Friends, jossa neljä turvapaikanhakijaa saapuvat kokkaamaan festarikansalle.

Flow’n kansainväliset vieraat ovat usein toivoneet enemmän suomalaista ja pohjoismaista ruokaa festivaalille. Suomi, pohjoismaisuus, terveellisyys ja sesongin raaka-aineet ovat tänä vuonna Flow’n ruokatarjonnan kantavia teemoja. Orgaanisiin ja skandinaavisiin kauden tuotteisiin ja villiruokaan luottaa Grönin lisäksi muun muassa Neighbour Bistro. Kauden parhaita suomalaisia herkkuja ja lähiruokaa tarjoilevat myös muun muassa Bistro Sinne Porvoo sekä vegaaniruokaan ja Suomen luonnossa villinä kasvaviin raaka-aineisiin keskittyvä Cargo.T

erveellisiä ruokia, smoothieita, mehuja sekä vegaanisia kakkuja ja jäätelöitä festareille tuovat muun muassa CocoVi Superfoods, Jungle Juice Bar, Pure Hero ja Oatly. Viime vuoden tapaan Flow suosittelee jokaista ravintolaa tarjoamaan vähintään yhden vegaanisen vaihtoehdon menussaan. Täysin vegaanisia tulokkaita ovat esimerkiksi kuten viime vuonna Kallioon avattu Roots Helsinki sekä Cargo.

Sustainable Meal

Flow’n ruokatarjontaa kehittävä on konsepti, jonka tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen mukaisten ruoka-annosten tarjontaa ja kysyntää.

Sustainable Meal -koulutuksessa ja -ohjeistuksessa kehotetaan tänä vuonna käyttämään annoksissaan villiruokaa, eli luonnosta poimittua villinä kasvanutta ruokaa, tai Itämeren roskakalaa, kuten särkeä.

Flow Festival järjestetään 11.–13. elokuuta Helsingin Suvilahdessa. 

Flow Festivalin tämän vuoden ravintolat

3 Kaverin Jäätelö, 4Friends, Baba Foods, Beerger, Bistro Sinne Porvoo, Cargo, CocoVi Superfoods, El Ceviche Güero, Farang, Fat Ramen, Gold & Green Nordic, Good Life Coffee, Grön, Jungle Juice Bar, Kahvila Sävy, Kimchi & the Chicken Gang, Levant, Lie Mi, Lämpö, Mad Wok, Masan by Matti Jämsén, Middle Feast, Na’am Kitchen, Neighbour Bistro, Oatly, Onda, Paulig Coffee Bar, Paulig Coffee Van, Pizzarium, Pure Hero, Roots Helsinki, Roster, Sandro, Social Food Burgerjoint, Soi Soi, Story, Thai Papaya, Théhuone, thetastydogs, Twisted Street Kitchen ja UMAIJARI+Sushi sekä Bulleit Cocktail Bar, Lanson Champagne Bar & Lounge, Lapin Kulta Bar, Novelle Mocktail Bar, Original Long Drink Bar, Plan B Wine Bar, Polar Monkeys Craft Beet Bar, Red Bull Lounge, Stadin Panimo, Tanqueray Gin Tonic Bar.

www.flowfestival.com/ruoka/