Food and fun tulee jo neljättä kertaa

Kansainvälinen ruokakulttuuritapahtuma Food & Fun Turku 2017 tuo keittiö- ja baarimestareita ympäri maailmaa Turkuun syksyllä 27.9.–1.10.

Vierailijat saapuvat Turkuun viikoksi tekemään yhteistyötä paikallisten ravintoloiden ja baarien kanssa sekä verkostoitumaan ja tutustumaan suomalaiseen ruokakulttuuriin ja paikallisiin raaka-aineisiin.

Samaan aikaan järjestetään STAND UP, TURKU! -festivaali, jolloin asiakkaat voivat käydä katsomassa stand-upia ja nautiskella samalla annoksista ja cocktaileista. Keskiviikosta sunnuntaihin ravintoloissa tarjoillaan 52 euron hintaisia festivaalimenuja ravintoloiden omien aukioloaikojen puitteissa. Baareissa on tarjolla vierailevien baarimestarien suunnittelemat 9,50 euron hintaiset cocktailit.

– Haluamme pitää hinnat kohtuullisina, eikä korottaa niitä niin sanotuiksi tapahtumahinnoiksi. Rennon ulkonakäyntikulttuurin kehittäminen on yksi tavoitteistamme ja haluamme mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen kaikille, tuottaja Jouni Kuru kertoo.

Uusia ja tuttuja

Ensimmäiset julkistettavat ravintolat ovat aikaisemmilta vuosilta tutut Smör, Gustavo, Sergio’s, Karu Izakaya sekä uudelleen nimetty Göran. Uusina mukana ovat vappuna avattu Roster Turku, kasvisravintola Kuori ja uuden omistajan alkuvuodesta saanut Suomalainen Pohja. Jokaisena vuonna mukana ollut Voiveljien yrittäjä Janne Juvonen kertoo tapahtumakokemuksesta:

– Tapahtuma on tuonut näkyvyyttä ravintoloillemme. Sen tärkein antia ovat olleet mahdollisuus tehdä vierailevien mestarien kanssa töitä ja tietysti tunnelma, jonka vierailijat tuovat kaupunkiin. Jokaiselta vieraalta on jäänyt uusia tapoja tehdä tätä työtä. Meillä on ollut huikeita kavereita, Fannar Vernhardsson (Islanti), Tony Martin (Norja) ja viimevuoden voittaja Augut Lill (Ruotsi/Ranska). Viikon ajan voimme myös antaa asiakkaille jotain uutta ja erilaista.

Voiveljet pyörittää muun muassa ravintola Smöriä, Tiirikkalaa ja Görania. Tällä hetkellä mukaan ilmoittautuneet baarit ovat The Cow, Fontti, Roster Turku ja Tiirikkala.

– Tapahtuma tuo näkyvyyttä koko ravintola-alalle. Juoma- ja ravintolakulttuuri on myös kulttuuria. Toivon että ihmiset lähtisivät myös viikolla ulos, eurooppalaiseen tyyliin useammin mutta yhdelle tai kahdelle drinkille, Turussa jo 14 vuotta toimineen The Cown omistaja Antti Suhonen kommentoi.

Ravintoloilla ja baareilla on vielä mahdollisuus osallistua tapahtumaan.  

– Yhteensä 10-12 ravintolaa ja 5-7 baaria mahtuu mukaan. Kiinnostuneet ottakoon yhteyttä! Kuru vinkkaa. 

Food and fun 

  • Islantilainen tapahtumakonsepti. Järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa.
  • Alunperin tapahtuman tarkoituksena oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää. Reykjavikissa tapahtuma järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa. Samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu.
  • Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ravintoloissa ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin.