Björn Frantzén kokkasi Tukholman Gamla Stanissa piskuisessa Frantzénissa tiensä ruotsalaisten sydämeen – ja Michelinin. Frantzén aloitti vuonna 2008 ja vuonna 2010 plakkarissa oli jo toinen tähti. Vuosi sitten Frantzén pisti säpin oveen Gamla Stanissa. Luvassa oli muutto uuteen. Sitä saatiinkin odottaa yli vuosi. Uusi Frantzén avasi 6. syyskuuta ydinkeskustassa hiljaisella Klara Norra kyrkogatanalilla.

Heti toisena iltana sisään marssi pöytäkunta suomalaisia herkkusuita. Frantzén vakuutti kaikki paitsi loisteliaalla ruoalla, myös kiinnostavalla konseptillaan. Ravintola toimii kolmessa kerroksessa. Ilta aloitetaan ylimmän kerroksen olohuone-loungesta. Pikkupalojen ja kuohujuoman jälkeen asiakkaat ohjataan kerrosta alemmas ruokasaliin. Sitä hallitsee avokeittiö, jonka ympärille asiakkaat asettuvat. Frantzénissa tila on viisinkertaistunut, mutta paikkaluku on edelleen rapiat 20.

- Olen seurannut pitkään Björn Frantzénin tekemisiä. Hän on minusta Pohjolan kiinnostavin kokki. Uusi Frantzén menee heilahtamalla omaan top kolmoseeni. Selvää kolmen tähden ainesta, pohti Suomen ainoa kahden Michelin-tähden kokki Hans Välimäki illan antia.