– Olemme äitini Ulla Virtasen kanssa yhtiökumppaneina pyörittäneet Fifth Avenue -ravintolaa vuodesta 2015. Se sijaitsi kauempana Hämeenlinnan keskustasta. Päätimme ottaa rohkean kasvuharppauksen ja investoida keskustasijaintiin sekä kokonaan uusiin elämyksellisiinpalveluihin, Eveliina Lehtimäki kertoo.

Yrittäjät haluavat Fiftarilla ravistella totuttuja käsityksiä siitä, mitä ravintolassa käyminen voi olla. Ruoka-annosten lisäksi konseptiin kuuluu myös rento elämyksellisyys.

– Haluamme, että asiakas saa viihtyä meillä juuri oman halunsa mukaisesti ja asiat on tehty mahdollisimman helpoiksi. Kannustamme ennakkoluulottomuuteen. Keilauksen lomassa ei tarvitse tyytyä pelkkään pikkunaposteltavaan, vaan voi napata vaikka pippuripihvin, Lehtimäki toteaa.

– Usko ja luotto homman toimivuuteen on kova. Kasvusatsaus on iso ja teemme tätä ilon ja hyvän meiningin kautta, hän vakuuttaa.

Fiftarin tiloissa oli ennen pankkisali ja 1 400 neliön puitteet ovat hulppeat. Entiseen liikepaikkaan verrattuna tilat tuplaantuivat. Asiakaspaikkoja on nyt 400 ja keilaradalla väyliä 6.

Keilaratainvestoinnin kokonaisarvo on noin 230 000 euroa.

– Äidille leasing on aiemmalta yrittäjätaipaleelta tuttu rahoitusmuoto, joten lähdimme selvittämään sen hyödyntämistä keilaradan hankinnassa. Löysin Ikano Bankin googlettamalla, täytin yhdenottolomakkeen ja jo muutaman viikonpäästä meillä oli leasing-sopimus, Eveliina Lehtimäki kertoo.