Viime vuonna toimintansa aloittanut Pasta Box -pastaravintolaketju porskuttaa jatkossa eteenpäin ilman Hans Välimäkeä.

Ketjulle kasvot sen käynnistysvaiheessa antanut tähtikokki jättää Pasta Boxin syyskuussa.

– Olin lähinnä tuotteiden kehittelijä ja mainoskasvo. Lopetan siellä 15. syyskuuta ja Pasta Boxilla on jatkossa omat tuotekehittelijät, Välimäki kertoo.

Itäkeskuksessa aloittanut pikaruokaravintola kasvoi ensin Espoon Isoon Omenaan ja Vantaan Jumboon. Syksyllä se avaa Turussa.

Keittiömestari, keittokirjailija ja ravintoloitsija Välimäellä (s. 1970) on ollut Helsingissä jo lukuisia ravintoloita: Linnanmäen ja Citykäytävän Midhillit, belgialaisbistro Rikhard von Trappe, Mecca ja fine dining -paikat Le Societe du Couchon, Välimäki ja Chez Dominique. Uusin, Säm, avasi ovensa Eteläesplanadilla 31. heinäkuuta.

Viime vuonna hän lähti mukaan uuteen Pasta Box -pikaruokaketjuun. Vanhassa kotikaupungissaan Tampereella Välimäki pyörittää useita ravintoloita. 

Tv:stä mies on tullut tutuksi muun muassa Top Chef Suomi, Suomen paras leipomo, Haasta Hans ja Hansin grillibileet -ohjelmista. Välimäen yhteistyökumppanin Restamax Oyj:n yhtiöihin kuuluu noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön ravintolakonsepteja ovat muun muassa Skohan Helsinki, Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill.