– Werner edustaa oikeastaan kaikkea sitä, mitä me haluamme tarjota asiakkaillemme. Olemme aina halunneet avotuligrillin ravintolaamme ja vanhan Werner & Söderströmin toimistotalon täydellinen saneeraus mahdollisti Madridissa mittatilauksena valmistetun avotuligrillin massivisine savupiippuineen saamisen kivijalkaan, Mäenpää toteaa.

Werner jatkaa Helsingin ravintolamaailman uudistajien ruokafilosofiaa: ytimessä ovat laadukkaat raaka-aineet, hiottu reseptiikka, tuoreet yrtit ja tietenkin kokenut ja osaava henkilökunta.

– On mahtavaa kehittää esimerkiksi perinteisten silakoiden valmistamistapaa niin, että tulen maku sekä laadukas raaka-aine yhdistyvät uudeksi kokonaisuudeksi, Lönnberg intoilee. 

– Yrittäjinä arvostamme toisten pienyrittäjien osaamista. Yhteistyö muiden laatutuottajien kanssa on meille ominaista. Lihat tulevat Teurastamon Veijo Votkinilta, hiilet puolestaan savolaiselta käsityöläiseltä, Mäenpää kertoo.

Kaikki kasvuyrittäjien ravintolat on tehty alueen asukkaiden, miljöön ja rakennuksen ehdoilla. Döner Harju tarjoilee Kalliossa runsain yrtein maustettua välimerellistä kebabia, Teurastamon Paleman tiloissa on toiminut lounasravintola 1930-luvulta asti ja samaa perinnettä jatketaan yhä päivitettyjen annosten myötä. Bulevardin Werner kunnioittaa myös miljöötä vuosisadan lopun arvokiinteistön kivijalassa: on tammea, pellavaservetit, pöytiintarjoilu, samppanjaa ja viimeistelty à la carte. 

Ravintola Wernerin perustajilla Mäenpäällä ja Lönnbergillä on molemmilla pitkä kokemus kokkeina ja keittiömestareina kaupungin parhaista keittiöistä Savoysta Atelje Finnéen. He ovat perustaneet neljässä vuodessa neljä eri ruoka-alan yritystä.

Wernerin salista vastaa ravintolapäällikkö Johanna Sorvoja-Bonard, keittiötä luotsaa mestari Hannes Tolvanen ja viineistä vastaa Jaakko Jokio. Ravintolat työllistävät suoraan yli kolmekymmentä ravintola-alan ammattilaista.