Baarikonsepteistaan tunnettu Son of A Punch on laajentanut toimintaansa avaamalla napolilaisia pizzoja tarjoavan Via Tribunalin. Helsingissä Torikortteissa sijaitseva pizzeria avasi ovensa 5. toukokuuta. Ensimmäisen viikon aikana pizzoja myytiin yli 2 000.

– Osasimme odottaa kiirettä, mutta asiakkaita on ollut enemmän kuin osasimme toivoa, sanoo ravintolapäällikkö Luca Bertamini.  

Ravintola tarjoaa perinteisten napolilaisten reseptien mukaan tehtyjä pizzoja, joiden salaisuus on laadukkaissa ja yksinkertaisissa raaka-aineissa. Esimerkiksi tomaattikastikkeessa käytetään napolilaisten San Marzano -tomaattien lisäksi ainoastaan suolaa.

– Kun tomaatit ovat hyviä, ei niitä tarvitse tämän erikoisemmin maustaa, eivätkä ne kaipaa esimerkiksi sokeria. Juusto on tärkein raaka-aine, eikä sen laadussa tingitä, vaikka kyse on kalliista raaka-aineesta. Käyttämämme fior di latte -mozzarella tulee meille suoraan Etelä-Italiasta, kertoo pizzaiolo Mikko Rantanen.

Vuorossa on aina kaksi pizzakokkia eli pizzaioloa, joista toinen tekee pizzoja toisen keskittyessä paistamiseen. Listalta löytyy sekä perinteisiä tomaattikastikkeellisia versioita että valkoisia pizzoja.

– Klassinen Margherita on yksi suosituimmista pizzoistamme, ja etenkin miehet tykkäävät salamipizzasta. Myös erikoisemmat vaihtoehdot ovat maistuneet asiakkaille.  

Pizzat paistetaan käsintehdyssä pizzauunissa, joka haettiin Italiasta. Yli 450-asteisessa avotuliuunissa pizzat valmistuvat noin minuutissa. Ainoastaan Calzone vaatii muutaman lisäminuutin, ja se paistetaan uunin suuaukolla, kun muuten pizzoja pyöritetään uunissa tasaisen lopputuloksen takaamiseksi.

– Osa on ihmetellyt pehmeää pohjaa, ja epäilleet sen olevan raaka. Napolilainen pizza eroaa muista kuitenkin juuri siinä, ettei pohjan kuulukaan olla rapea.  

Pizzojen lisäksi listalta löytyy muutama salaatti ja ravintolapäällikön äidin reseptillä tehtyä tiramisua, joka on osoittautunut hitiksi.

– Viikonloppuisin tiramisua on mennyt lähemmäs sata annosta,  Bertamini kertoo.