Henkilöstöravintolan uudet valtit

Henkilöstöravintoloiden isot toimijat aikovat tulevaisuudessa satsata ruokailukokemuksen sosiaalisuuteen, joka on ravintoloiden valtti. Mutta ei suinkaan ainoa.

Ei ole sattumaa, että monet tärkeät tapaamiset sovitaan ravintolaan lounaan äärelle: inspiroiva ja ”puolueeton” tila luo hyvät puitteet keskustelulle, ja kieltä ja mieltä hellivät maut pitävät ajatuksenjuoksun myönteisellä taajuudella. Täysi vatsa auttaa sekin, sillä harva meistäantaa nälkäisenä parasta itsestään.

Henkilöstöravintoloilla on kaikkien lounasravintoloiden lailla tärkeä rooli ihmisten kohtaamispaikkana. Vuorovaikutusta edistävä rooli korostuu nyt entisestään, kun etätyöläisiä houkutellaan takaisin työpaikoille. Monessa toimistossa on jo huomattu, että työpaikoille ei oikein jakseta vaivautua ilman houkuttimia.

Merkittävä houkutin saattaa olla juuri ruoka ja henkilöstöravintolan mahdollistama vuorovaikutus työkavereiden kanssa. Alan isot toimijat Juvenes, Compass Group ja Sodexo aikovatkin satsata ruokailukokemuksen sosiaalisuuteen, joka on ravintoloiden valtti. Mutta ei suinkaan ainoa.

Henkilöstöravintolat innovoivat nyt palvelunsa laajentamista.”

Koska osittainen etätyö on tullut jäädäkseen, henkilöstöravintolat innovoivat nyt palvelunsa laajentamista. Ne eivät jatkossa palvele enää vain asiakasta vaan tämän koko perhettä, visioi Juveneksen toimitusjohtaja Päivi Lindén: ”Kaikki ruokailun suhteen päänvaivaa aiheuttavat asiat ovat ulkoistettavissa henkilöstöravintoloille, olivat kyseessä sitten lasten jalkapallojoukkueen mokkapalat tai valmiit ateriakokonaisuudet lämmitys- ja viimeistelyohjeineen.”

Ilmoittaudun itse kärkijoukoissa ulkoistamaan mokkapalat ja etäpäivän aterioiden valmistuksen, kun maku ja kätevyys ovat kohdallaan.

Outi Tuomivaara

outi.tuomivaara@media.fi

Uutta luvassa

Myös me Aromissa olemme päässeet innovoimaan uutta. Jätän tämän tällä kertaa tähän, mutta sen paljastan, että jotain kiinnostavaa on luvassa ja kuulet siitä ensimmäisten joukossa Instagramissamme: @aromi_lehti.

Julkaistu Aromissa 9/21.

Sulje mainos Tilaa Aromi