Henri Alen liittyi hyönteisyritys Entocuben rahoittajiin

Hyönteistuotantoteknologiaa kehittävä ja hyönteisruokatuotteita tuottava EntoCube on saanut suomalaisilta sijoittajilta 360 000 euron rahoituksen. Uuden sijoituksen tukemana yhtiö kasvattaa kotimaista ruokahyönteistuotantoa ja tuo ruokakauppoihin uusia hyönteisruokatuotteita.

EntoCuben toiminnan ytimessä on turvata ruokahyönteisten tehokas tuotanto ja tuoda syötävät hyönteiset osaksi niin sanottua normaalia länsimaista ruokavaliota. Syötävät hyönteiset ovat osoittaneet suurta potentiaalia lieventää eläinproteiini-tuotannon massiivista ympäristöjalanjälkeä ja turvata maailmanlaajuinen ruoansaanti. 

Rahoituskierros oli vuonna 2014 perustetun yrityksen toinen. Uuden rahoituskierroksen myötä EntoCuben taustalle liittyivät muun muassa HYY Yhtymä, sekä ammattikokki ja ravintolayrittäjä Henri Alen. Aiempiin sijoittajiin kuuluu joukko enkelisijoittajia.

- llmastonmuutoksen hillintä ja maapallon kantokykyyn sopeutuminen on HYY Yhtymän sijoitusstrategian ja ravintolatoiminnan ytimessä. Sijoittaminen EntoCubeen mahdollistaa lisäpanostuksia vastuulliseen liiketoimintaan sekä ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän kehittämiseen, toteaa HYY Yhtymän toimitusjohtaja Antti Kerppola

EntoCube kehittää alan johtavia hyönteistuotantoteknologioita ja valmistuttaa hyönteisruokatuotteita. EntoCuben sirkkafarmiverkosto käsittää tällä hetkellä 6 farmia Suomessa, joista Tammelaan vuoden 2017 lopussa valmistunut kotisirkkafarmi on Pohjoismaiden suurin. EntoCuben neljäs sirkkatuote Samu Sirkkapähkinät saapuu ruokakauppoihin tammikuun lopulla. Cricket nutsia on tarjoiltu sirkannälkäiselle snäksikansalle jo kymmenissä baareissa ja tapahtumissa.

- Uuden rahoituspohjan ja uusien sijoittajien tuoman kokemuksen ja osaamisen myötä EntoCube vahvistaa asemaansa yhtenä johtavista hyönteisalan yrityksistä. Sijoitettu pääoma käytetään hyönteistuotannon nopeaan laajentamiseen, uusien tuotteiden lanseerauksiin ja kansainvälistymiseen. Kasvutavoitteemme ovat erittäin kunnianhimoisia, sanoo EntoCuben toimitusjohtaja Perttu Karjalainen.

Ruoaksi kasvatettujen hyönteisten tuotanto on tällä hetkellä yleisesti kausiluonteista ja monin osin käsityötä. EntoCuben ratkaisuilla tuotannosta tehdään tasaista ja tehokasta. Sirkkafarmien rakentaminen tyhjentyneisiin sikaloihin ja navettoihin nähdään lupaavana keinona tuoda maaseudulle uusia tulonlähteitä. EntoCube pyrkii rakentamaan sirkkateollisuutta ja vielä nuoren alan käytäntöjä alusta alkaen maatalousyrittäjien ehdoilla.

EntoCube

  • Yhtiön perusti vuonna 2014 rakennusinsinööri ja entinen astronauttikokelas Robert Nemlander.
  • Nykyään yritys työllistää 10 henkeä ja sillä on toimistot Espoossa ja Tampereella.
  • Sirkkafarmeja on kaikkiaan 6.
  • Sen liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä 0,14 miljoonaa euroa.
  • Tekee yhteistyötä suurten ruoka- ja tuotantoteollisuusalojen yritysten, tutkimuslaitosten ja NASA:n kanssa.
  • Luo pohjaa tehokkaiden ja ympäristön kannalta kestävien hyönteisruokatuotantoketjujen kehittämiseksi.
  • EntoCube markkinoi ja myy hyönteisruokaa Samu-brändillä.
Sulje mainos Tilaa Aromi