Kilven otti vastaan A'la Carhu Oy:n ravintoloitsijapariskunta Petri Karhu ja Miia Makkonen. He ovat toimineet Klubin ravintoloitsijoina vuodesta 2009.

Kilpiravintoloita on Suomessa ja Suomen lipun alla kulkevissa laivoissa alle sata. Helsingissä niitä oli ennen Suomalaisen Klubin ravintolaa vain 12. Luettelon niistä löytää täältä.

Myöntäjien mukaan kilvet ovat ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta: sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Kilpikriteereistä ensimmäisenä mainitaan kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen sekä kehittäminen.

 Ja juuri tähän haasteeseen ravintola on jo vuosien ajan vastannut näin: ”Arvostamme raaka-aineiden omia makuja sekä vanhoja hyviä gastronomian klassikkoja. Suosimme mahdollisimman pitkälle kotimaisia raaka-aineita, satokausia mukaillen. Leivomme leivät päivittäin 120-vuotisesta juuresta ja pidämme huolta, että torstaisin on hernekeittoa ja panukakkua.”

Suomi mukana 80 maan kermassa

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on maailman vanhin gastronominen järjestö, joka toimii 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 2 000. Veljeskunnan  jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia. Järjestön päämaja sijaitsee Pariisissa.

Ylin päättävä elin Suomessa on Suomen kansallisen voutikunnan puhemiehistö, johon kuuluu yhdeksän jäsentä. Suomen Valtavouti, Bailli Délégué on Ari Arvonen. Pariisissa kokoontuvassa hallintoneuvostossa Conseil Magistralissa Suomea edustavat Arvosen lisäksi Ari-Pekka Parviainen ja Juha Ojamo.

Ja tämä tietoyllättää monet: 1876 perustettu Helsingin Suomalainen Klubi toimii osoitteessa Kansakoulunkuja 3 A. Klubi ja ravintola toimivat kerroksissa 5, 6 ja 7. Sisäänkäynti on hissillä 5:nteen kerrokseen. 

Toisin kuin yleensä luullaan tässä viidennessä kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa saa käydä syömässä myös klubin ei-jäsen – kirjaimellisesti arjen yläpuolella.

Suomalaisen klubin  edelliset kokoustilat Yrjönkatu 13:ssa muuntuvat tänä vuonna hotellikäyttöön: St. George avataan maaliskuussa. Klubi toimi talossa vuosina 1922-59, jona aikana jäsenistöä ehti palvella kahdeksan ravintoloitsijaa.