Helsingin Osuuskauppa Elannon alkuvuoden liikevaihto kasvoi 2,8 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja alan yleistä kehitystä paremmin. Parhaiten toimialoista menestyivät marketkauppa ja tavaratalokauppa.

HOK-Elannon ravintolaliiketoiminnan liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 58,7 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vastaavana kautena oli 61,8 miljoonaa euroa. Vähennystä on -5,0 prosenttia (-3,0 %). Ravintoloiden liiketulos oli -0,4 miljoonaa euroa (-1,2 milj.e).

Keväällä avattiin Iso Omenan kauppakeskukseen Rosso ja Coffee House, Helsingin Kaivopihalla sijaitsevan Tanssikellarin tiloihin avattiin Kaivopihan Karaokekellari ja Königin kulmaan Venn.

Liikevaihdon pieneneminen johtuu HOK-Elannon mukaan suunnitelmien mukaisesta verkoston supistamisesta. HOK-Elannolla oli kesäkuun lopulla 95 ravintolaa.

Järvenpään ja Citykäytävän Rossot suljettiin ja niiden tiloihin muuttivat Järvenpään Korona ja Kaivokadun Sports Academy, joiden vuokrasopimukset päättyivät keväällä. Myös Amarillo Mikonkatu suljettiin vuokrasopimuksen päätyttyä.

Kaikille työntekijöille tarjottiin entisin työehdoin töitä muista HOK-Elannon ravintoloista.

Kulusäästöjen ansiosta tulos on edellisvuotta parempi.