Laajeneva hyönteisruokakysyntä alkaa pian näkyä myös kaupan hyllyillä.  EntoCube on yksi ensimmäisistä kotimaisista tuotevalmistajista.

Vuodesta 2014 hyönteisruoan parissa toiminut EntoCube haluaa tarjota kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden päästä kokeilemaan sekä kotimaisista, että ulkomailta tuoduista hyönteisistä valmistettuja tuotteita.

- Jokainen Samu by EntoCube-tuote kehitetään korostamaan ainutlaatuisten hyönteisraaka-aineiden parhaita puolia. Näin eri hyönteislajien huikeat ominaismaut tulevat hiljalleen tutuiksi, reseptiikka kehittyy ja luodaan pohjaa uudelle ja eteenpäin katsovalle ruokakulttuurille, kertoo toimitusjohtaja Perttu Karjalainen.

Ensimmäisinä kauppoihin saapuvissa Samu-sirkkatuotteissa käytetään sekä jo suomalaisille tuttuja kasvatettuja kotisirkkoja, että kanadalaisia kasvatettuja trooppisia kotisirkkoja. Molemmat tarjoavat Karjalaisen mukaan lempeitä ja hurmaavia pähkinäisiä makuja, joiden ympärille tuotteet rakentuvat.

Hyönteisruoka säästää luonnonvaroja, sillä hyönteisten kasvatukseen kuluu vain vähän tilaa, rehua ja vettä. Hyönteiset ovat myös ravinnerikkaita. Esimerkiksi sirkat sisältävät kaikki ihmiskehon tarvitsemat 9 aminohappoa, sekä runsaan määrän ravintokuitua, rautaa, sinkkiä, kalsiumia ja B12-vitamiinia.

Samu by EntoCube-tuotteet ovat saatavilla joulukuussa.