Jo yli 500 suomalaista valitsi ravintolasuosikkinsa

Etelä-Suomen Media etsii suomalaisten rakkainta ravintola-annosta. Ehdokaslistalla on 100 entistä ja nykyistä klassikkoa.

Ravintolakirjailija ja -toimittaja Sakari Nupponen laati  sadasta rakkaimmasta ravintola-annoksesta listan, josta lukijat pääsevät nyt äänestämään.

Ensimmäisen viikonlopun aikana äänioikeuttaan ehti käyttää jo viitisensataa  ravintolaruoan ystävää. Koska kukin voi äänestää enintään kolmea ruokaa, ääniä on kertynyt jo yli 1 400.

Ehdokkaat on jaettu viiteen kategoriaan: Helsinki, Tampere, Turku, Lappi ja muu Suomi. Äänestyksessä ei ole mukana pizzoja, burgereita eikä niin kutsuttua katuruokaa.

Mitä listalla sitten on? Esimerkiksi Amigon Lankkupihvi, Kosmoksen kateenkorva, Sandron Marrakech Madness Brunch, Saludin Pippuripihvit, Plevnan Makkarapannu, Pinellan Paahdettu siika, Kaskiksen Kalaympyrä, Aanaarin Inari Menu, Pohjanhovin Poronkäristys, Crecianin Pääsiäislammas ja Taivaanrannan Viskipippuripihvi.

Äänestää voi täällä.

 

  • Muistot talteen Restopediaan

  • Hotelli- ja ravintolamuseolla on meneillään kaksi keräystä.
  • Toisessa etsitään juuri tätä samaa eli rakkainta annosta: Siis, onko sinulla oma lempiannos, jonka aina tilaat ravintolassa? Missä ravintolassa olet lempiannoksesi tilannut, kenen seurassa ja milloin? Tähän kyselyyn annetut vastaukset annetaan museon käyttöön.
  • Toinen kampanja tallentaa ravintoloiden ruokalistoja tältä vuodelta, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Jälkipolville halutaan siirtää tieto: Mitkä raaka-aineet ja annokset olivat muodissa 2017? Mitä annokset maksoivat? Näkyikö listoilla minkälaisia trendejä?
  • www.restopedia.fi/ravintolamuistot