”Kaikkea muuta kuin tuputtamista”

Tismalleen näillä sanoin kuvailee kolmen ravintolan keittiömestari Jari Ruonakoski yhteistyötä IsoMitan edustajiemme kanssa. Selaan hyppysissäni uunituoretta Isommin-asiakaslehteä, enkä voi olla inspiroitumatta tämän persoonallisen napapiirin sankarin haastattelusta. Tulisiko sinulle mieleen luoda menu, jossa tarjoillaan lappiruokaa aasialaisella twistillä?

Ei ehkä minullekaan, mutta Ruonakosken resepti, joka tarjoilee Rovaniemellä Nova Skyland -hotellin ravintolassa ”aitoa pohjoista & itsetehtyä IsoMittaa” kuulostaa jännittävän hyvälle.

Jos vatsani saisi valita, varaisin junaliput napapiirille tässä ja nyt. Syy innostukselleni kumpuaa kuitenkin makuhermoja syvemmältä. Ruonakoski on nimittäin mies, joka puhuu keittiöstä positiivisena tiimipelikenttänä. Hän rakastaa haasteita ja haluaa, että ruoalla on tarina, mielellään maukas sekä yllätyksellinen.

Ruonakoski myös uskaltaa tehdä asiat toisin kuin on totuttu, eikä hänestä ole mielekästä kalastella irtopisteitä hupina ilman hyötyä. Esimerkiksi hänen mielestään pelkkä lähiruoan käyttäminen ei ole itseisarvo, vaan sen on täytettävä muutkin laatukriteerit.

– Tai vastaavasti, kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse vain tekotavalla briljeeraamisen vuoksi. Tärkeintähän on, että asiakas saa lautaselleen ruokaa, josta hän pitää, Ruonakoski toteaa jutussa.

Osuma ja upotus tälle! Meistä harvalla arki antaa periksi tuntien kypsyttelyyn tai makuliemien muhisutteluun, mutta se ei tarkoita, että laadusta tarvitsi tinkiä. Päinvastoin, Ruonakoski saa käsiparit riittämään ja kulurakenteen aisoihin valitsemalla tiimikaverikseen IsoMitan.

– Mielestäni IsoMitan vahvuuksia ovat ennen kaikkea tasalaatuiset ja moneen taipuvat tuotteet. En käytä mitään suoraan, vaan jatkojalostan niitä saadakseni esiin haluamani twistin. Omia luottotuotteitani ovat Bong Touch of Taste -fondit, IsoMitan kastikeainekset sekä maustamaton moussepohja, joka sopii sekä suolaiseen että juhlavien jälkiruokakakkujen täytteeksi. 

Päätän blogipuheenvuoroni nostamalla jutusta esille vielä sanaparin ”positiivinen sparrausapu”, jolla Ruonakoski kuvailee yhteistyötä edustajiemme Jere Uron ja Niina Behmin kanssa. Tällä hän tarkoittaa avointa ja aitoa jeesiä, joka ei kritiikistä kalpene vaan ottaa opikseen puolin sekä toisin.

Olen edustajistamme tavattoman ylpeä ja kehuista kiitollinen! Kun sydämensä laittaa soppaan, niin lopputulos toimii. Ja Ruonakosken vinkillä, kun vielä uskaltaa testata ja vähän tuunata, niin onnistuu yllättämään asiakkaat.

Ja ehkä myös itsensä.

Jutta Kontinen

Brand & Training Manager

Continental Foods Finland

*Kaupallinen yhteistyö